-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kelionės iš Vilniaus į Varšuvą autobusu populiarėja – maršrutų vis daugiau

Pernai spalio 3-ąją iš Vilniaus į Varšuvą ir atgal pradėję kursuoti Lenkijos autobusų tinklo PolskiBus.com autobusai tarp kaimyninių šalių sostinių važinės dar dažniau – nebe dukart, o tris kartus per dieną. Tokius pokyčius nulėmė šio maršruto populiarumas, nors Lenkijos sostinę iš Vilniaus galima pasiekti ir kitų įmonių autobusais.
Autobuse
Autobuse / polskibus.com nuotr.

Iš Vilniaus į Varšuvą galima keliauti įvairių įmonių autobusais, važiuojančiais tiek anksti ryte, tiek dieną, tiek vėlyvą vakarą. Maždaug 8 valandų kelionę renkasi ir Lenkijos sostinę norintys pamatyti lietuviai, ir tie, kurie iš Varšuvos keliauja toliau, dažniausia lėktuvais, nes šios šalies pagrindinis oro uostas gali pasiūlyti kur kas daugiau krypčių nei Vilnius.

Vieni naujausių vežėjų, iš Varšuvos į Vilnių pradėję kursuoti tik pernai spalio 3 dieną, PolskiBus.com nuo liepos 31-osios šiuo maršrutu važinės net tris kartus per dieną. Kaip gazeta.pl sakė vienas įmonės vadovų Piotras Bezulskis, ši trasa yra viena populiariausių iš siūlomų. Todėl ir didinamas kursuojančių autobusų skaičius.

„Lietuvos sostinės yra visų pirma miestas su daugybe pramogų, todėl turistai labai mielai renkasi Vilnių kaip savo atostogų kryptį“, – teigė P.Bezulskis.

Konkurencija tarp autobusų kompanijų, vežančių keleivius tarp Lietuvos ir Lenkijos sostinių, išties didelė. Varšuvą iš Vilniaus galima pasiekti ne tik jau minėtos Lenkijos kompanijos autobusais, bet ir „Eurolines“ tinklui priklausančių bendrovių „Kautra“ ir „TOKS“, „Ecolines“, „Lux Express“ grupės autobusais.

Vieni iš šių maršrutų sujungia tiesiogiai Vilnių su Varšuva, kiti važiuoja per Kauną, dar kiti autobusai į Vilnių užsuka važiuodami iš Talino, Rygos, o per Varšuvą toliau važiuoja į Prahą, Berlyną, Sofiją.

Vos prieš kelias savaites bendrovė „Lux Express“ paskelbė plečianti savo maršrutų skaičių ir pradedanti naują maršrutą Vilnius–Varšuva, skirtą verslo klasės keleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius