Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliones organizuojantis Tomas Augulis: „Turizmo departamentas – senas, pūvantis organizmas“

Daugybę metų keliones į įvairiausias pasaulio šalis organizuojantis žinomas šalies atlikėjas Tomas Augulis prisipažino negalintis ramiai stebėti, kaip neefektyviai išvykstamojo turizmo srityje dirbančio Lietuvos turizmo departamento dėka šalyje daugėja nesąžiningų kelionių organizatorių, kurie žlugdo lietuvių atostogas.
Tomas Augulis
Tomas Augulis / Asmeninio albumo nuotr.

„Turizmo departamentas – senas, pūvantis organizmas, gyvenantis iš mokesčių mokėtojų pinigų,  tačiau neturintis jokio svorio Lietuvos turizmo rinkoje. Dėka jo ir vyksta tokios nesąmonės turizmo rinkoje“, –  kalbėdamas apie susidariusią situaciją žodžių į vatą nevyniojo verslininkas.

„Susidaro įspūdis, kad išvykstamojo turizmo srityje dirbančias agentūras ir Turizmo  departamentą skiria šviesmečiai. Mus informacija apie galimą „Go Planet Travel“ bankrotą pasiekė dar pavasarį, o departamentas apie tai kažkodėl sužinojo tik tuomet, kai turistai nuskrido ir neparskrido. Ar tai normalu civilizuotoje šalyje?“ – retoriškai klausė agentūrai „Pasaulio kelionės“ vadovaujantis verslininkas.

Gauti reikalingą pažymėjimą iš Turizmo departamento – paprasčiau nei paprasta.

Pasak jo, situacija išvykstamojo turizmo rinkoje nestabili dėl to, kad Lietuvoje atidaryti kelionių agentūrą gali bet kas – turizmo departamentui neįdomi nei keliones organizuoti susiruošusių žmonių kvalifikacija, nei jų finansinės galimybės.  

„Gauti reikalingą pažymėjimą iš Turizmo departamento – paprasčiau nei paprasta. Nežinau ką jis veikia atvykstamojo turizmo srityje (greičiausiai veda kokias nors nereikalingas statistikas), tačiau išvykstamojo turizmo departamentas nė trupučio nekontroliuoja. Negana to, išleista milijonai litų kažkokiems neegzistuojantiems portalams, kurie neva skirti turizmui į Lietuvą skatinti, tačiau departamentas nesugeba  inicijuoti jokių susitikimų su agentūrų vadovais ir darbuotojais.  Įvertinus šios įstaigos darbą, galima daryti išvadas, kad Turizmo departamentas jau seniai atostogauja pats“, – savo nuomonę dėstė  T.Augulis.

Jis pasidžiaugė, kad jo vadovaujama agentūrai išvengė  su nevykėlių kelionių organizatorių veikla susijusių nemalonumų.

„Aktyviai sekame situaciją rinkoje, taip pat turime informatorių, kurie laiku praneša naujienas apie galimus kelionių organizatorių ar agentūrų bankrotus. Laimei, iki šios dienos nė vienas mūsų klientas nėra nukentėjęs nei nuo „Star1 Holidays“, nei nuo „Go Planet Travel“, –  teigė kelionių organizatorius, daugiausia dirbantis su verslo segmentu.

Susidaro įspūdis, kad išvykstamojo turizmo srityje dirbančias agentūras ir Turizmo  departamentą skiria šviesmečiai.

Verslininkas įsitikinęs, kad  nesąžiningų organizatorių elgesys vis daugiau lietuvių paskatins ieškoti alternatyvų, todėl ryžosi investuoti į pirmąją lietuvišką rezervacinę sistemą „My booking space“, kurioje  tautiečiai be didelio vargo nuo šiol gali patys užsisakyti viešbučius, pervežimo paslaugas, ekskursijas ar netgi bilietus į renginius.

Pasak jo, portale mybookingspace.com visos  turizmo paslaugos yra apjungtos – klientui pažymėjus, kokiomis dienomis jis pageidautų gyventi viename ar kitame viešbutyje,  jam bus pasiūlyti ir tomis dienomis vykstantys renginiai  bei organizuojamos ekskursijos.  „Šiandien siūlome per 100 tūkst. viešbučių visame pasaulyje.  Už viešbučius reikia mokėti iš anksto, tačiau dauguma jų turi lanksčią anuliavimo sistemą, todėl galima rezervaciją atšaukti ir pinigus susigrąžinti be baudų“, – pasakojo T.Augulis.

Jo teigimu, ši sistema ypač pagelbės tiems, kurie mėgsta keliauti po Europą pigių avialinijų siūlomomis kryptimis. Verslininko teigimu, nuo užsienietiškų rezervacijos sistemų lietuviškoji skiriasi siūlomomis kainomis – mybookingspace.com jos 30–40 proc. mažesnės nei daugumoje kitų tokias pačias paslaugas siūlančių svetainių. Be to, čia nėra jokių paslėptų mokesčių ar „iškreipto“ valiutos konvertavimo  kaip kai kuriose kitose populiariose sistemose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius