Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje pastatyta ledinė Trakų pilies kopija

Kinijoje, Harbino mieste, vykstančiame ledų skulptūrų festivalyje atsirado ir lietuviškas akcentas – čia iš ledo pastatyta Trakų pilis.
Kinijoje pastatyta ledinė Trakų pilies kopija
Kinijoje pastatyta ledinė Trakų pilies kopija

„Šiais metais Harbino (Kinija) ledo skulptūrų festivalyje Lietuvą reprezentavo iš ledo pastatyta Trakų pilis. Gaila, kad dėl COVID-19 apribojimų neteko to pamatyti gyvai, tačiau ir nuotraukose atrodo tikrai įspūdingai“, – pranešta Lietuvos kultūros atašė Kinijai ir Pietų Korėjai feisbuko paskyroje.

Džiugia naujiena pasidalijo ir Trakų rajono savivaldybė ir pridūrė, kad „fantastinis vaizdas, bet jis tikras!“

Kinijoje vyksta 37-asis kasmetinis Harbino Sniego ir ledo festivalis, nors koronaviruso protrūkiai netoliese organizatorius ir privertė imtis permainų.

Lankytojai gali apžiūrėti įspūdingas ledo ir sniego skulptūras, tačiau buvo atšaukti renginiai ir pasirodymai. Festivalio lankytojai prieš patekdami į teritoriją turi parodyti savo „sveikatos kodus“, pamatuojama jų temperatūra, jie privalo visą laiką dėvėti kaukes, laikytis atstumo nuo kitų žmonių.

Minimi „sveikatos kodai“ yra privalomi visiems Kinijoje – į telefonus žmonės privalo įsidiegti specialią programėlę, kuri patvirtina, kad asmuo neserga COVID-19. Ji taip pat naudojama atsekti kontaktus užsikrėtimo atveju.

Žiemos festivalis Harbine, Heilongdziango provincijoje, yra vienas svarbiausių visų metų renginių. Nuo 1985 m. dėl jo į miestą gruodį–sausį traukia minios turistų iš Kinijos ir viso pasaulio.

Harbine vykstantis festivalis yra didžiausias tokio tipo renginys pasaulyje. Menininkai iš ledo, atgabento iš Songhuahu upės, kuria pribloškiančių gabaritų darbus. Šiemet, pavyzdžiui, pastatyti „krištolo rūmai“ su veikiančiu „ledo baru“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius