-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko nedaryti atostogaujant Egipte

Egiptas yra viena mėgstamiausių karščio ir poilsio ištroškusių lietuvių atostogų krypčių. Nors ji turistų ir numylėta, tačiau ne visi žino, ko geriau vengti šioje šalyje, jeigu nenorite susidurti su problemomis, rašo „The Independent“.
Turistai Egipte
Turistai Egipte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nesirengti pernelyg provokuojančiai

Egiptas yra islamiška valstybė, tad kuklesnė apranga yra pageidautina. Kurortuose niekas į jus piktai nežiūrės, bet vykdami į kaimo vietoves, mečetes, turgų pernelyg neapsinuoginkite. Moterys turėtų prisidengti kojas ir rankas iki alkūnių, vyrai nevaikščioti nuogomis krūtinėmis.

Pernelyg nedemonstruoti meilės išraiškų

Vėlgi – kurortuose ši taisyklė nelabai galioja, tačiau būdami toliau nuo turistinių vietų geriau viešus šiltų jausmų ar aistros demonstravimus pasilaikykite galvoje.

Nekalbėti kritiškai apie politiką

Turistams primygtinai nepatariama garsiai reikšti kritiškos nuomonės apie Egipto politiką – ypač apie prezidentą ar saugumo pajėgas. Galite turėti problemų ne tik su vietiniais, kurie pritaria valdžios vykdomai politikai, bet ir su teisėsauga.

Negerti viešoje vietoje

Egipte draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus kur nors kitur nei tam licenciją turinčiame restorane ar bare. Už tai gresia net sulaikymas.

LGBT? Būti atsargesniems

Nors homoseksualumas nėra nusikaltimas Egipte, tačiau kartais LGBT žmonėms būna taikomi „ištvirkavimo“ kaltinimai. 2017 m. rugsėjį už tai, kad koncerte buvo išskleista vaivorykštės vėliava, dėl „ištvirkavimo“ buvo suimti 66 žmonės. Viešas jausmų tarp tos pačios lyties asmenų demonstravimas gatvėje, labai tikėtina, pritrauktų nepageidaujamo dėmesio.

VIDEO: Vaikinas nufilmavo savo nelegalų žygį į Cheopso piramidės viršų

Nevartoti narkotikų

Žinoma, tai galioja visoms valstybėms, tačiau Egipte bausmės yra labai griežtos – net už nedidelį kiekį narkotinių medžiagų gresia ilgi metai kalėjime ar net mirties bausmė. Tie, kurie nuteisiami iki gyvos galvos dėl su narkotikais susijusių nusikaltimų, paprastai visą gyvenimą praleidžia kalėjime be teisės į bausmės sutrumpinimą.

Visko nefotografuoti

Egipte griežtai draudžiama fotografuoti oficialius karinius objektus – tai galioja net Sueco kanalui. Nefotografuokite pareigūnų be jų leidimo. Valstybinius pastatus ir infrastruktūrą taip pat reikėtų fotografuoti atsargiai. Britų turistai buvo sulaikyti už tai, kad fotografavo elektros ir geležinkelio stotis bei tiltus.

Nekelti drono

Palikite savo droną namie. Egipte uždraustas jų importavimas – nebent turi gavęs leidimą iš šalies Gynybos ministerijos. Už neteisėtą drono naudojimą galima susilaukti 1–7 metų kalėjimo bausmės ir/arba kelių tūkstančių eurų baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius