-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Koronaviruso paranoja: Ekvadoro oro uoste užblokuotas takas, kad lėktuvas nenusileistų

Koronaviruso pandemija sukelia ir paranoją. Oro uostas Ekvadore fiziškai užblokavo savo nusileidimo taką, kad artėjantis lėktuvas jame negalėtų nutūpti, rašo „The Independent“.
Ekvadoro oro uoste užblokuotas takas, kad lėktuvas nenusileistų
Ekvadoro oro uoste užblokuotas takas, kad lėktuvas nenusileistų / Stop kadras

Iš sraigtasparnio nufilmuotame vaizdo įraše – José Joaquín de Olmedo tarptautiniame oro uoste strategiškai ant nusileidimo tako sustatytos transporto priemonės. Gvajakilio miestas taip nusprendė neleisti nutūpti iš Ispanijos atskrendančiam lėktuvui.

Tačiau lėktuvas buvo beveik tuščias – juos atskrido tik įgula. Orlaivis į Ekvadorą atsiųstas tam, kad iš čia išgabentų šalyje įstrigusius Ispanijos piliečius.

„Iberia“ lėktuvui galiausiai pavyko nutūpti Ekvadodo sostinėje Kite. Čia į lėktuvą sulipo 170 keleivių, kurie buvo parskraidinti namo į Ispaniją.

Gvajakilio oro uosto sprendimas bemat sulaukė kritikos kaip pavyzdys, iki kokios paranojos gali privesti dabartinė krizė. Miesto merė Cynthia Viteri gynė tokį žingsnį aiškindama, kad taip norima apsaugoti miestą. Jai pačiai yra diagnozuotas naujasis koronavirusas.

Tako užblokavimą pasmerkė net Ekvadoro Transporto ministerija. Europos Sąjunga savo ruožtu kreipėsi į šalies vyriausybę, kad ši užtikrintų saugumo garantijas Kito ir Gvajakilio oro uostuose, į kuriuos atskrenda tušti lėktuvai tam, kad išskraidintų Europos Sąjungos piliečius.

Pastarosiomis savaitėmis nemažai kritikos sulaukė ir vienos Indijos valstijos sprendimas nenuplaunamo rašalo antspaudais ant rankų žymėti žmones, kurie turi karantinuotis 14-ai dienų. Piktintasi, kad toks žmonių žymėjimas tik dar labiau pasunkins ir taip sudėtingą karantine turinčių būti asmenų psichologinę būklę. Juo labiau, kad antspaudas net nereiškia, jog žmogus užsikrėtęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius