Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruizų gigantė liepą plukdys maršrutais Graikijoje, bet tik pasiskiepijusius

Amerikiečių kruizų operatorė „Norwegian Cruise Line“ antradienį paskelbė, kad po daugiau nei metų trukmės pertraukos nuo liepos pabaigos atnaujins dalį kruizų, priimdama tinkamai nuo COVID-19 paskiepytus keleivius.
Kruizas Graikijoje
Kruizas Graikijoje / 123rf.com nuotr.

Pasak operatorės, nuo liepos 25 dienos ji palaipsniui atnaujins kruizus, naudodama tris laivus iš 17-os naujiems maršrutams Graikijoje ir Karibų jūros regione.

„Visi svečiai, plaukiantys kruizais, kurių įlaipinimo data bus iki 2021 metų spalio 31 dieną, prieš įlipdami į mūsų laivus turės būti visiškai pasiskiepiję nuo COVID-19 ir atlikę tyrimus“, – sakoma „Norwegian Cruise Line“ prezidento ir generalinio direktoriaus Harry Sommerio pranešime.

Be skiepų ir tyrimų reikalavimų, bendrovė pažadėjo laivuose užtikrinti „medicininio lygio oro filtravimą“, taip pat didesnes „sanitarijos priemones ir didesnius medicinos išteklius“.

Operatorė taip pat bendradarbiaus su partneriais krante, siekdama užtikrinti, kad keleiviai, išsilaipinantys įvairiose vietose, turėtų prieigą prie tinkamų sveikatos ir saugos priemonių.

Bendrovė paskelbė įkūrusi šešių ekspertų tarybą, kuriai vadovauja gydytojas Scottas Gottliebas, anksčiau ėjęs JAV maisto ir vaistų administracijos (FDA) komisaro pareigas, kuri vadovaus saugiam veiklos atnaujinimui.

Visi svečiai prieš įlipdami į laivus turės būti visiškai pasiskiepiję nuo COVID-19 ir atlikę tyrimus.

Visgi, pasak operatorės, atsižvelgiant į tai, kad situacija vystosi labai greitai, šiuo metu negalima priimti sprendimų dėl saugos priemonių po spalio mėnesio.

Liepos mėnesį laivai pajudės link Graikijos, o rugpjūtį – iš Jamaikos ir Dominikos Respublikos. Trijų šalių vyriausybės pasveikino operatorės sprendimą, sakoma pranešime. Jos pažadėjo, kad kelionės bus saugios.

„Norwegian Cruise Line“ pridūrė, kad susisieks su klientais ir kelionių agentais, kurių rezervacija į kruizus buvo atšaukta.

Tarptautinių turistų srautai 2020 metais sumažėjo milijardu, arba 74 proc., pranešė JT Pasaulio turizmo organizacija, pavadinusi tai „blogiausiais metais turizmo istorijoje“. Turizmo pramonės nuostoliai pernai siekė 1,3 trln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius