Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lansarotės saloje Monika Linkytė atostogavo aktyviai: „Nesinorėjo vien gulėti prie baseino ir skaityti knygas“

Aktyvaus poilsio mėgėjai gerai žino, kad turiningoms atostogoms pasirinkę Lansarotės salą neprašaus pro šalį. Su šypsena veide poilsį saloje prisimena ir dainininkė Monika Linkytė (25). Kartą Lansarotėje atostogavusi atlikėja sako, kad mielai čia sugrįžtų ir antrą.
Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje
Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje / Asmeninio archyvo nuotr.

„Lansarotėje man labai patiko. Itin kitoniška gamta paliko didelį įspūdį, žmonės pasirodė malonūs, aptarnavimo lygis – aukštas. Mielai keliaučiau ir antrąkart“, – pasakojimą apie atostogas Lansarotėje pradeda M. Linkytė.

Ir netrunka pridurti: „Ypač patiko ten tvyranti ramybė. Žmonių nepasirodė per daug, o tie, kuriuos sutikome, buvo labai draugiški, geranoriški, tvarkingi. Susidarė įspūdis, kad daugiausia ten atostogavo britų ir vokiečių. Nepaisant tos juntamos ramybės, nuveikti ten tikrai yra ką.“

Įspūdį paliko kraštovaizdis

Iš pirmo žvilgsnio Lansarotė atrodo visai laukinė, tarytum negyvenama sala. Todėl poilsiaujantys čia neabejotinai randa egzotikos – saloje apstu tokių peizažų, kurie priverčia pasijausti it kitame pasaulyje. Tokiai nuomonei antrina ir M. Linkytė.

„Didžiulį įspūdį paliko Lansarotės kraštovaizdis. Sala garsėja vulkaniniu landšaftu, tačiau nepaisant to, paplūdimiai yra smėlėti. Ši sala visai arti Afrikos, iš jos ir gauna smėlio... Taigi esi pajūryje, vaikštai po smėlį, pasižiūri į šoną, o ten – visokie kalnai. Labai gražu... Nežinau, kur dar taip pakankamai arti nuo Lietuvos galėčiau pamatyti tokius vaizdus“, – šypsosi dainininkė.

Iš tiesų, iki Afrikos nuo Lansarotės – vos 125 kilometrai. Todėl poilsiautojus džiugina ne tik smėlėti paplūdimiai, tarp kurių – ir juodo smėlio krantinės, bet ir klimatas čia vyrauja palankus pasiilgusiems saulės – beveik visada šilta, beveik niekada nelyja.

Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje
Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje

Verta aplankyti nacionalinį parką

Pasakodama apie nuotykius, į kuriuos pasinėrė Lansarotėje, M. Linkytė išskiria Timanfaja nacionalinį parką, kurį aplankė ekskursijos po šiaurinę Lansarotę metu.

„Saloje apkeliavome visokius vynuogynus, taip pat nacionalinį parką, kuriame matėme „mėnulio kraterius“, sustingusios lavos laukus. Ten tikrai jautiesi kaip Marse – tokios keistos uolienos... Parke matyti ir keli aktyvūs ugnikalniai. Kas kokių 15 minučių galima pažiūrėti, kaip viršun šauna garai, – vietoje dirbantis vyrukas vis papilsto vandens, ir vėliau jie kyla viršun. Taip tarsi įrodo, kad ugnikalnis vis dar gyvas“, – pasakoja M. Linkytė.

Skaičiuojama, kad iš viso Lansarotėje „miega“ daugiau nei 100 ugnikalnių. O dar vienas ypač lankomas objektas saloje – vulkaninis tunelis „Cueva de los Verdes“, besitęsiantis 6 km. Tunelis susiformavo daugiau nei prieš 3 tūkst. metų ir ilgą laiką buvo piratų slaptavietė.

Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje
Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje

Išbandė dviračių takus

Viena populiariausių aktyvaus laisvalaikio pramogų Lansarotėje – kelionės dviračiu. Saloje ypač išvystyti dviračių ir pėsčiųjų takai, o M. Linkytė juos irgi išbandė.

„Lansarotė – visai nedidelė sala. Savaitės tikrai gana, kad apvažiuotumėte ją visą, jei tik mėgstate atostogauti aktyviau. Žinoma, jei per atostogas žmogus mėgsta ir ilgėliau pagulėti paplūdimyje, laiko apkeliauti salą gali prireikti ir daugiau. Pati per atostogas viešbutyje ir paplūdimyje praleidau pora dienų, o visą kitą laiką skyriau tam, kad apsižvalgyčiau. Nesinorėjo vien gulėti prie baseino ir skaityti knygas, – pasakoja dainininkė. – Kurortas, kuriame gyvenome, nuo Lansarotės sostinės – Arecife miesto – nutolęs keliolika kilometrų. Iki miesto lengvai nukeliavau dviračiu. Visa pakrantė ypač gražiai sutvarkyta, pritaikyta dviratininkams. Tik sėdi ir važiuoji.“

Su šypsena veide M. Linkytė prisimena ir dar vieną patirtą pramogą – ryžosi pajodinėti kupranugariu. „Sėdau ant kupranugario ir pakilau į tokią kalvelę, nuo kurios matėsi gražus gamtos peizažas. Šitaip jodinėti galima ir pora valandų, ir visai trumpai – už, rodos, 6 dolerius, galima 15 minučių pajodinėti“, – pasakoja.

Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje
Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje

Vilioja vandens sporto aistruolius

Lansarotės saloje daugybė juodo ar balto smėlio paplūdimių, kuriuos skalauja Atlanto vandenyno bangos. Todėl čia labai populiarus vandens sportas: banglentės, jėgos aitvarai, buriavimas, taip pat giluminis nardymas.

Nors pati M. Linkytė prisipažįsta nesanti vandens sporto aistruolė, prisimindama saulėtas Lansarotės pakrantes tikina neabejojanti, kad „šlapio“ sporto mėgėjai į salą skuba ne be priežasties.

„Pati vandens sporto aistruolių Lansarotėje nesutikau – gal kad atostogavau pačioje sezono pradžioje? Tačiau žinau, kad vienas bičiulis, kuris domisi vandens sportu, šiuo metu dairosi kelionės, ir galvoja apie Lansarotę dėl gerų bangų. O ir vanduo geras. Pati ten keliavau pavasarį, todėl vandenynas dar nebuvo perdėm įšilęs, tačiau maudynėms tiko. Turbūt šilčiausia maudytis Lansarotėje rugpjūtį, rugsėjį, spalį – tada pats metas ten keliauti“, – sako M. Linkytė.

Į Lansarotę poilsiautojai tiesioginiais skrydžiais bus skraidinami nuo spalio 14-osios.

Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje
Asmeninio archyvo nuotr./Monikos Linkytės atostogos Lanserotėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius