-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvijoje bus medžių lajų takas: žada aukštesnį ir ilgesnį nei Lietuvoje

Rygoje po poros metų bus galima pasivaikščioti tarp medžių viršūnių. Rygos miesto taryba davė leidimą Mežaparko teritorijoje statyti 40 metrų aukščio apžvalgos bokštą ir medžių lajų pasivaikščiojimo taką, skelbia LTV7.
Medžių lajų takai Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje
Medžių lajų takai Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje

Primenama, kad medžių lajų takas yra Lietuvoje, tačiau žadama, kad latvių takas bus ilgesnis, o apžvalgos bokštas – aukštesnis. Visas projektas kainuos apie 5 mln. eurų.

Medžių lajų takas Anykščių šilelyje – pirmasis takas Baltijos valstybėse ir visoje Rytų Europoje, kur galima pasivaikščioti medžių lajų lygyje. Kompleksas buvo atidarytas 2015 metų rugpjūčio 7 dieną. Takas čia tęsiasi 300 m ir tolygiai kyla iki 21 m aukščio virš žemės. Tako pabaigoje – apžvalgos bokštas, kurio apžvalgos aikštelė yra 34 metrų aukštyje.

Beje, visai neseniai pirmasis medžių lajų takas šalyje buvo atidarytas ir Lenkijoje. Visas takas tarp medžių ten driekiasi 1030 m. Daugiau skaitykite čia.

Mežaparkas yra žaliausias Rygos rajonas, kuriame įrengtas ir poilsio parkas. Čia stovi ir Didžioji scena, kurioje vyksta Dainų šventės koncertai, netoliese yra Rygos zoologijos sodas. Po dvejų metų, žadama, tarp šių objektų bus galima pasivaikščioti medžių viršūnėmis.

Maždaug 25 metrų aukštyje bus įrengtas takas, kuris palei medžių viršūnes tiesis apie 1250 metrų. Juo bus galima pasiekti 40 metrų aukščio apžvalgos bokštą.

Latviai primena, kad artimiausia tokia atrakcija yra Anykščiuose, tačiau žada, kad Rygoje takas bus kitoks – net keturis kartus ilgesnis.

„Šis projektas bus panašesnis į esančius, pavyzdžiui, Vokietijoje, Čekijoje, Slovakijoje (apie jį skaitykite čia: Pasivaikščiojimas padebesiais Slovakijoje), kur jie yra ilgesni ir platesni. Konsultavomės su kolegomis Lietuvoje. Jie sakė, kad lankytojų atsiliepimai yra tokie: bokštas per žemas, takas – per trumpas. Tai mus verčia pasitempti ir statyti aukštesnį ir ilgesnį“, – žiniasklaidai sakė Rygos miškų tarybos narys Edgaras Vaikulis.

Planuojama, kad per metus taką ir bokštą aplankytų 200–250 tūkst. žmonių, o bilietas kainuos 10 Eur. Investicijos tuomet atsipirktų per 5–7 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius