Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje atidaryti aukščiausi pasaulyje mediniai amerikietiški kalneliai

Praėjusią savaitę Lenkijoje atidaryti aukščiausi pasaulyje mediniai amerikietiški kalneliai. Jie atverti „Energylandia“ pramogų parke Zatore, Pietų Lenkijoje.
„Energylandia“ mediniai amerikietiški kalneliai
„Energylandia“ mediniai amerikietiški kalneliai / „Energylandia“ nuotr.

„Energylandia“ parkas Mažosios Lenkijos vaivadijoje gerai pažįstamas ne tik Lenkijos, bet ir lietuvių pramogautojams. Nuo jo iki Krokuvos – vos pusvalandis kelio. Beje, netoliese ką tik atidarytas ir dar vienas intriguojantis lankytinas objektas – pirmasis medžių lajų takas Lenkijoje.

Naujieji mediniai amerikietiški kalneliai „Zadra“ yra net 61 m aukščio, o visa trasa raitosi 1316 metrų.

Atrakcionai – ne silpnų nervų (ir skrandžio) žmonėms. Kalneliais lekiama iki 121 km/val greičiu, o pirmasis nusileidimas yra beveik 90 laipsnių. Vienu metu traukinuku gali važiuoti iki 24 žmonių.

VIDEO: ZADRA Wooden Coaster POV Premier Test - Energylandia Amusement Park Poland / No. 1 in the World

Drakonų tematikos atrakciono statybos truko 11 mėnesių, o mediena buvo atsigabenta iš Džordžijos valstijos JAV. Ten įsigyta ypač tvirtos geltonosios pušies, kuri yra itin atspari aplinkos poveikiui. Iš viso statyboms buvo sunaudota 737 tonos medienos.

Nors struktūra primena senovinį statinį, kūrėjai patikina – atrakcionai yra pastatyti naudojant pažangiausias technologijas ir yra saugūs. Šie kalneliai yra hibridinis modelis – pati struktūra yra medinė, tačiau bėgiai – metaliniai, kaip ir nemažai kitų saugumą užtikrinančių detalių.

Kartu su kalneliais pristatyta ir nauja pramogų parko erdvė – Drakonų kalnas, kuriame lankytojai galės pajusti viduramžių pasakų dvasią.

„Energylandia“ parke iš viso yra apie 70 atrakcionų, kurie įrengti 30 hektarų teritorijoje. Praėjusiais metais čia buvo atidaryti vandens amerikietiški kalneliai, kurie, parko teigimu, yra aukščiausias ir greičiausias tokio tipo atrakcionas pasaulyje. Taip pat – didžiausi ir greičiausi Europoje amerikietiški kalneliai, kuriais lekiama 142 km/val greičiu, o jų aukštis siekia 77 metrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius