Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje – įspūdingas sniego atrakcionas

Lenkijos žiemos sostinėje – Zakopanėje – veikia didžiausias pasaulyje sniego labirintas „Snowlandia“. Ši pramoga žavi ne tik lenkus, bet ir turistus iš viso pasaulio, rašo natemat.pl.
Sniego labirintas Zakopanėje
Sniego labirintas Zakopanėje / „Snowlandia“ nuotr.
Temos: 1 Zakopanė

2,5 tūkst. kv. metrų labirintas įrengiamas jau kelerius metus, tačiau šį sezoną jo atidarymo reikėjo laukti ilgai. Kaprizingas oras ilgą laiką neleido gaminti dirbtinio sniego, kad šis labirintas būtų pastatytas. Galiausiai sausio antroje pusėje apie 40 žmonių (dauguma – profesionalūs statybininkai) pastatė labirinto sienas.

„Snowlandia“ yra didžiausias sniego labirintas ne tik Lenkijoje, bet ir visame pasaulyje. Vienas projekto kūrėjų Darekas Pytlikas pripažino, kad jis jam kainavo nemažai bemiegių naktų. „Kai kurie žmonės mūsų klausė, ar nesame bepročiai – dedame tiek pastangų, kad pastatytume tai, kas išsilaikys vos 40 dienų“, – sakė jis.

Iš viso milžiniškam labirintui reikėjo apie 60 tūkst. sniego blokų, kurie išdėstyti 2,5 tūkst. kv. metrų teritorijoje. Į jį patenkama per tunelį, kuris yra 14 metrų ilgio.

Iš sniego pastatytas ne tik labirintas, bet ir pilis su salėmis bei požeminiais tuneliais. Jos bokštai siekia 16 metrų, o iš terasos atsiveria nuostabus vaizdas į kalnus ir slidinėjimo trasas.

Šiame labirinte apsilankę turistai iš Kanados neslėpė, kad jie šiek tiek pavydi Lenkijai. Nors Kanadoje ir sniego daugiau, ir orai būna palankesni tokioms pramogoms, didžiausias jų sniego labirintas užima 1,7 tūkst. kv. metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius