Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lenkijos Dubajai“: Baltijos jūros pakrantėje – didžiausias dirbtinis paplūdimys Europoje

Lenkijos pajūris nėra taip pamėgtas lietuvių kaip Latvijos. Lenkijos pakrantė ir toliau, ir ten žmonių daugiau. Tačiau čia ant Baltijos jūros kranto galima rasti išskirtinį pliažą – didžiausią dirbtinį paplūdimį visame žemyne.
Jarosławiec
Jaroslaviecas / jaroslawiec24.pl nuotr.

Jaroslaviece esantis paplūdimys – gerai žinomas lenkams, kurie jį vadina gabalėliu rojaus savo šalyje. Iš dalies dirbtinai sukurtas puikaus smėlio paplūdimys įrengtas prie nedidelio pajūrio kurorto. Jis laikomas tokiu puikiu, kad net gavo pravardę „Lenkijos Dubajai“, rašo wp.pl.

Paplūdimys užima net 5 ha, tad čia vietos pakaks net ir atstumo nuo kitų poilsiautojų išlaikymui.

Baltijos jūros pakrantėje įrengtas paplūdimys yra pats didžiausias dirbtinis paplūdimys žemyne, tikina lenkai. Prieš pora metų jis užėmė 3 ha plotą, tačiau vėliau buvo padidintas dar daugiau nei 2 hektarais.

Paplūdimys vadinamas ir viena švariausių vietų maudynėms Lenkijoje, nes aplink nėra jokių didelių gamyklų, fabrikų, šiose vietose į jūrą neįteka ir jokia didesnė upė.

Jaroslavieco paplūdimyje verta ir atidžiau pasidairyti gintarų. Didžiausia tikimybė jų rasti – po audrų.

Jeigu nenorima braidžioti po jūrą, galima ir pasivaikščioti net 2 km besitęsiančiais skardžiais. Vietomis jie iškyla net iki 45 m aukščio, tad yra puikios gamtos sukurtos apžvalgos aikštelės, nuo kurių atsiveria Baltijos jūros grožis.

Jaroslaviecas yra Vakarų Pamario vaivadijoje, kuri ribojasi su Vokietija. Miestelis yra puikiai pritaikytas turistams – čia yra viešbučių, restoranų, žavingų svečių namų. Čia yra ir vienas iš 9 Lenkijos švyturių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius