Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai nori brangesnių atostogų ir gali sau tai leisti

Geresnis viešbutis, skanesnis maistas ir daugiau pramogų – tokie atostogaujančiųjų pageidavimai vasarą lydėjo kelionių organizatorius. Nors kelionės šiais metais nebrango, tačiau patys lietuvaičiai ryžosi už jas mokėti daugiau. Skaičiuojama, kad vienam asmeniui kelionė vidutiniškai atsiėjo apie 650 eurų, o keliaujančiųjų buvo beveik 15 proc. daugiau nei pernai.
Turkijos kurortas Alanija – vienas populiariausių tarp turistų iš Lietuvos
Turkijos kurortas Alanija – vienas populiariausių tarp turistų iš Lietuvos / 123rf.com nuotr.

Populiariausia – ir vėl Turkija

„Lyginant su pernai, 2015 m. keliauninkų aptarnavome 20 proc. daugiau. Turkija praėjusį sezoną išliko numeris vienas tarp atostogaujančių lietuvių.

Vasaros įkarštyje skrisdavo po lėktuvą, o kartais ir po kelis kiekvieną dieną. Tikėtina, taip bus ir ateinančiais metais. Po Maskvos paskelbtų ekonominių sankcijų Turkija galimai neteks didžiosios dalies Rusijos turistų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mažėjantis turistų iš Rusijos skaičius Turkijoje – gera žinia lietuviams

Tačiau galime neabejoti, kad bandydama kompensuoti galimus praradimus darys viską, kad pritrauktų kitų šalių atostogaujančius ir siūlys maksimaliai patrauklias sąlygas“, — teigia „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

123rf.com nuotr./Turistų pilnas laivas Alanijoje – ekskursija ant vandens
123rf.com nuotr./Turistų pilnas laivas Alanijoje – ekskursija ant vandens

Skaičiuojama, kad visa kelionių rinka, lyginant su 2014 m. vasaros sezonu, šiemet augo maždaug 15 proc. Be Turkijos lietuviai rinkosi Graikijos salas, Bulgariją bei Kiprą, o labiausiai augo keliaujančiųjų į Ispaniją skaičius.

Pastarosios šalies Kosta Bravos, Kosta Dorados pakrančių kurortų didelį populiarumą lėmė puikus susisiekimas ir iš dalies geopolitinė situacija. Viešbučiai, netekę poilsiautojų iš Rytų Europos, šiemet pasiūlė ypač patrauklias kainas.

Koso sala
Koso sala šiemet populiarumo taip pat neprarado.

Pabėgėliai ilsėtis netrukdo

Nesibaimina lietuviai ir kelionių į šalis, kurios susidūrė su pabėgėlių problema. Vienintelis regionas, kurį noriai renkasi tautiečiai ir kuris tiesiogiai susidūrė su pabėgėliais, yra Graikijos Koso sala, tačiau jokio keliauninkų sumažėjimo šia kryptimi nepastebima.

„Pabėgėliai buvo matomi, sutinkami saloje, tačiau tokių problemų, kurias akcentuoja žiniasklaida, jie nekėlė ir nekelia. Pilni lėktuvai turistų iš visos Europos į Kosą rodo, kad pabėgėlių migracija atostogų planų nekoregavo ne tik lietuviams, bet ir atostogautojams iš kitų šalių“, — teigia T.Rimkus.

Taigi, kitų metų vasaros atostogų pasirinkimas, tikėtina, iš esmės nesiskirs nuo praėjusio šiltojo sezono.

„Pigių skrydžių įmonės siūlo atostogoms virš 10 skirtingų tiesioginių krypčių, o kelionių organizatoriai — patrauklius kelionių paketus. Jau dabar lietuviai planuoja ir perka kitų metų vasaros keliones. Manome, kad turėtų augti ir savarankiškai keliaujančiųjų skaičius“, — sako T.Rimkus.

Šioks toks persiskirstymas gali būti tik žiemos sezono kelionių statistikoje. Įvykiai Egipte ir nutraukti skrydžiai į Šarm aš Šeicho kurortą lėmė turistų sumažėjimą šioje šalyje, nors už 700 km esanti Hurgada vis dar išlieka pakankamai populiari kryptis.

Tačiau lietuviai žiemos atostogoms kur kas aktyviau pradėjo rinktis ir kitas kryptis – Kanarų salyną, Kiprą, Dubajų, Izraelį ar dar tolimesnius šiltuosius kraštus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius