Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai palygino: kur geriau ilsėtis – Tailande ar Maldyvuose?

Ką tik grįžome iš atostogų Maldyvuose. Šią kelionę mintyse pasidovanoję buvom prieš gerą dešimtmetį. Kada, jei ne dabar, kai gyvenant Tailande bilietai pirmyn atgal iš Bankoko mums kainavo po 200 Eur, skrydis truko vos 4 valandas, tad negalėjome praleisti progos apsilankyti ten, kur svajota gerus 10 metų, o gal ir daugiau, tuo labiau, kad kaip tik lankėsi svečiuose seneliai, kurie galėjo pažiūrėti mūsų vaikus… Be to, Maldyvuose savęs neįsivaizduoju besiilsint 10 dienų, o iš Tailando galėjome turėti patogią 3 naktų ir 3,5 pilnų dienų, kupiną įspūdžių kelionę.
Kupečių atostogos Maldyvuose
Kupečių atostogos Maldyvuose / Tailandieciai.lt nuotr.

Nepatikėsit, bet man kelionę į Maldyvus buvo labai sudėtinga planuotis! Bilietų kaina, palyginus su visu kitu, yra tik niekutis. Valandų valandas praleidau rinkdamasi viešbučius vien todėl, kad nei „Booking“, nei „Agoda“ neduoda galutinės kainos – reikia pridėti mokesčius, kurie kiekvienoje saloje labai skiriasi, skiriasi ir nusigavimo į salas kaina.

Tikrai žinojau, kad noriu apsistoti privačioje saloje, kad tikrai bent nakčiai norėčiau apsistoti vandens viloje – nes juk būtent taip Maldyvai ir įsivaizduojami. Galiausiai kelionę susiplanavau paskutinę minutę. Nerizikuokite – viešbučiai turi būti užsakyti mažiausiai prieš 3 dienas, kitaip galite likti be transporto, o ypač, jei reikalingas vietinis skrydis. Tai prieš 3 dienas aš ją ir suplanavau, nors viešbučio ieškojau jau nuo gruodžio mėnesio. Užtat turėjau laiko prisijaukinti ne itin mažas kainas, bet galiausiai užsakinėjant vistiek maža neviltis apėmė – juk Tailande už tiek galėtumėme gerame viešbutyje ir 7-10 dienų pabūti.

Kodėl nesirinkome vietinių salos, kuriose būtų buvę žymiai pigiau? Nes Azijos mums užtenka ir Tailande, ir aplinkinėse šalyse, kur viskas ŽYMIAI dar ir pigiau. Gerų paplūdimių galima rasti visur, o, kaip žinia, Azija nėra itin švarus žemynas. Mokėti brangiai ir gyventi su šiukšlynu už viešbučio teritorijos tikrai nesinorėjo, kaip ir nesinorėjo už tą atvirukinį grožį mokėti po 200 JAV dolerių per dieną – turiu omenyje, kad vis tik tai, kaip įsivaizduojate Maldyvus, yra ne tose vietinėse salose, o privačiose. Kiekviena išvyka į tokias salas jums kainuos, ir daug, ypač tolimesniuose salynų atoluose.

Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose
Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose

Taip pat nors ir vietinės salos apgyvendintos, į kai kurias jų vis tik nepavyks nusikelti su kateriu, teks bet kuriuo atveju skristi, kas stipriai pakelia kelionės kainą. Mes vis tik norėjom ne tik pamatyti „atviruko“ vaizdus, bet ir juose pagyventi. Jei vis tik norėsite apsistoti vietinėse salose, pažiūrėkite viešbučių pasiūlymų paspaudus ant šių nuorodų ir pasirinkus savo datas. Vietinių salų sąrašas:

Malėje, ar Hulhulmalėje (čia daugiau viešbučiai tranzitinei nakčiai), Maafushi, Tulusdho, Haggnaameedhoo, Guraidho, Ukulhas, Thoddoo, Huraa, Mathiveri, Himmafushi, Omadhoo, Mahibadhoo, Fulidhoo, Dhifushi, Gaafaru, Gulhi.

Noriu atkreipti dėmesį, kad Maldyvus sudaro apie 1200 salų, iš kurių 200 - neapgyvendintų, tai vietinės salos sudaro labai nedidelę grupę. Vietinių salų privalumai prieš privačias salas:

  • pigesnė nakvynė (ir gerokai)
  • pigesnis nuvykimas iki salos (daugeliu atvejų, ypač jei sala netoli Malės)
  • salos paprastai didesnės, galima pasivaikščioti
  • pasirinkimas, kur valgyti (privačioj saloj net ir norėdamas niekur nepabėgsi – valgysi tik viešbučio restorane, džiaugsiesi, jei jie bus du ar trys)
  • didesnis ekskursijų pasirinkimas (kita vertus apsistojant TOJE saloje, kaip iš atviruko, tu gauni žymiai daugiau, tai ir ekskursijų reikia mažiau)
Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose
Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose

Planuojant savo kelionę į Maldyvus atkreipkite dėmesį, kad tai yra musulmoniška šalis, ir jų vietinėse salose tikrai bus mečetė, kuri nederins savo maldų grafiko prie jūsų atostogų ritmo. Taip pat negausite jokio alkoholio, kiaulienos, taip pat reikėtų rinktis kuklesnius maudymosi kostiumėlius. Mums tai nebuvo svarbu, nes nei mečetė trukdo, nei alkoholio vartojam ar kiaulienos valgom. Bet žinokite, kad kelionės metu jūsų nelauktų siurprizas.

Kaip ir minėjau, mes rinkomės tik iš privačių salų. Buvom nusistatę savo biudžetą – daugiausiai 1500 Eur už 3 naktis ir mažiausiai viena naktis vandens viloje. Tilpti į biudžetą galiausiai mums pavyko, bet rasti tokį viešbutį buvo ne itin lengva. Jei tilpdavau į viešbučio biudžetą, tuomet prisidėdavo vietinis skrydis. Jei galima plaukti kateriu, tai tuomet viešbučiai buvo labai brangūs, o jei viešbutis pigus, tai vandens vila būtinai kainuodavo dvigubai brangiau nei visur kitur. Vykti į Maldyvus ir nepermiegoti vandens viloj būtų tikra nesąmonė – tokiu atveju geriau skriskite į Tailandą ar Filipinus, o gal vieną iš Indonezijos salų ir nesigaišinkit. Bet jei norite patirti tikrą Maldyvų grožį, tai vandens vila yra privaloma bent vienai nakčiai, ne kitaip. Tad kur mes apsistojome?

Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose
Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose

Nuostabioje "Summer Island" saloje šiauriniame atole. Viešbutis tiesiogiai davė didesnę kainą nei užsakyti jį galėjau paskutinę minutę Agodoje, nors paprastai viešbučius rezervuoju per Booking sistemą, tad rekomenduoju pasitikrinti ir ten, ir ten. Labai džiaugiamės, pasirinkę nakvynę ir namelyje ant jūros kranto, ir persikraustę į vandens vilą – dabar žinome, ką prarandi vienu ar kitu atveju, o ką atrandi. Kitą kartą imčiau tik vandens vilą (nebent atvyksti vėlai ar išsiregistruoji anksti, tuomet kelias naktis - paprastame namuke).

Kiti viešbučiai, kuriuos taip pat svarstėme – t.y. mažo biudžeto vandens vilų viešbučiai. 500 Eur naktis dviems – ko gero mažiausia sumą ką gali rasti parai:

  • "Kuredu" sala (kainas žiūrėkite Booking ar Agodoj. Kainų skirtumas mums gavosi apie 300 Eur, vien dėl šios priežasties rinkomės "Summer island".
  • "Cinnamon Dhonveli Maldives" (Booking ar Agodoj). Atmetėme dėl prastesnio snorklinimo.
  • "Ellaidhoo Maldives by Cinnamon" (Booking ar Agodoj). Paskutinės minutės kaina "Summer" viešbutyje buvo patrauklesnė.

Visi kiti viešbučiai mums būtų buvę žymiai brangesni.

Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose
Tailandieciai.lt nuotr./Kupečių atostogos Maldyvuose

Ką veikti Maldyvuose?

  • Valgyti
  • Maudytis
  • Snorklinti
  • Nardyti (būtinai išbandykite!)
  • Miegoti
  • Skaityti
  • Mylėtis
  • Žaist stalo žaidimus
  • Kalbėtis
  • Pasivaikščioti
  • Pažaist tinklinį, tenisą, badmintoną
  • Išbandyti kitas vandens sporto pramogas

Tiesą pasakius, jei apsistoji paprastame namelyje ar vietinėje saloje, tai aš negaiščiau laiko šiai šaliai ir geriau rinkčiausi Tailandą, Filipinus, kurią nors iš Indonezijos salų – vaizdai bus labai panašūs, o kaina žymiai mažesnė. Pasirinkus Maldyvus, nusiteikite, kad ne taupyti važiuojat, o neapsistoti vandens viloje – tai tiesiog nusikaltimas. Tailandas, Koh Lipe, viešbutis Akira Lipe resort – o ko ne Maldyvų vietinė sala?

Akira Lipe Resort
Akira Lipe Resort

Taigi, Tailandas (konkrečiai lyginau Koh Lipe salą, kuri yra mano akimis panašiausia į Maldyvų salas) VS Maldyvai:

Tailandas Maldyvai
Skrydžio bilietas iš Europos *
Viešbučių kainos *
Veiklų pasirinkimas *
Turų kainos *
Nardymas * *
Paviršinis nardymas *
Maisto pasirinkimas *
Vandens vilos *
Vietinių skrydžių kainos *
Poilsis *
Aktyvios atostogos *

O kam atiduodate savo balsą jūs?

Aš savo balsą duodu Maldyvams, jei prioritetas - poilsis, paviršinis ir giluminis nardymas, ir galima sau leisti vandens vilą. Jei vis tik norisi pamatyti, ne tik pagulėti, šiek tiek pataupyti, ir vandens vila yra per brangi bei apsistosite vietinių saloje, tuomet keliaukite į Koh Lipe (arba ieškokite kitų destinacijų, pvz., Filipinai, Indonezijos salos) – tikrai nieko neprarasite.

Sekite mus FB Apie gyvenimą Džiaugsmo gatvėje, prisijunkite prie Instagram Tailandieciai, daug informacijos rasite mūsų uždaroje grupėje apie Tailandą – joje atsakome į jūsų klausimus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius