Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pora Egipte susirgo COVID-19: „Geresnės izoliacijos ir neįsivaizduotum“

Kartu su vyru atostogų į Egiptą išvykusi Žavinta Globytė tikėjosi smagiai praleisti laiką, pailsėti, pasimėgauti šiluma ir saule. Planas sėkmingai klostėsi tol, kol prieš išvykdama į Lietuvą pora nuvyko pasidaryti COVID-19 testų. Sulaukę atsakymų, juodu suprato, kad atostogos užsitęs – rezultatas buvo teigiamas.
Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte
Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte / Asmeninio albumo nuotr.

Atostogaudami Egipte užsikrėtė COVID-19

Prieš pat Kalėdas Žavinta su vyru išvyko atostogų į Hurgadą. Kaip 15min pasakoja moteris, prieš išskrendant, jiems reikėjo pasidaryti PGR testus ir sulaukti neigiamo atsakymo. Lėktuvui nusileidus, pora apie pandemiją iš dalies galėjo pamiršti, nes Egipte verda kone įprastas gyvenimas.

„Kaukės ten rekomenduojamos – jas dėvi tik viešbučio darbuotojai. Atstumų nesilaikoma“, – sako Ž.Globytė.

Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte
Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte

Smagiai paatostogavę, Žavinta su vyru, prieš grįždami į Lietuvą, vyko pasidaryti COVID-19 testų į Hurgados testavimo centrą, kur sulaukė teigiamų atsakymų.

„Aš labai išsigandau, o vyras išliko ramus. Iš karto supratome, kad į lėktuvą mūsų tikrai neįleis, vadinasi, kažkur reikės gyventi, gauti maisto. Tačiau viešbutyje mus nuramino“, – prisimena Ž.Globytė.

Žavinta feisbuko grupėje pasidalijo, kad viešbutyje porą perkėlė į kitą pastatą, kur kambaryje jiems buvo duoti rankšluosčiai, dėžė geriamojo vandens, tualetinio popieriaus, už durų budėjo apsaugininkas, o personalas pasižymėjo, kokį maistą juodu mėgsta.

„Kitą dieną vėl važiavome testuotis. Registratūros darbuotojai suorganizavo taksi, nuvežė į testavimo centrą, vairuotojas paėmė pasus, užregistravo, o po 10 minučių grįžo su darbuotoju, kuris automobilyje paėmė tepinėlius. Už 20 minučių vėl gavome teigiamus testų rezultatus.

Grįžus atgal, registratūroje pasakė, kad dabar testuotis reikės kas tris dienas – tol, kol testai bus neigiami.

Pati izoliacija atrodo taip: tris kartus per dieną atnešamas maistas į kambarį, 16 val., tarp pietų ir vakarienės, duoda picos. Kiekvieną vakarą ateina gydytojas pažiūrėti, ar mes dar gyvi, pamatuoja temperatūrą, pulsą, paklausia, kaip savijauta, duoda vaistų.

Išeiti niekur negalima. Kai baigiasi vanduo ar tualetinis popierius, paprašydavome apsaugininko ir jis viską suorganizuodavo.

Vyro testas jau po 5 dienų buvo neigiamas, o mano toks tapo tik 12-ą dieną. Vyras galėjo skristi namo arba pasilikti kartu, tad jis pasirašė dokumentą, jog savo noru pasilieka su manimi ir viešbutis neatsako, jei vėl užsikrės. Nors jo testas buvo neigiamas, jis vis tiek niekur negalėjo išeiti, be to, turėjo mokėti už nakvynę viešbutyje – apie 250 eurų už tris naktis iki kito testavimo“, – savo patirtimi dalijasi Ž.Globytė.

Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte
Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte

Žavinta dėkinga kelionių agentūrai, kuri porą ramino ir po kiekvieno testavimo iš karto rezervuodavo vietas artimiausiam skrydžiui tam, kad pasveikus būtų galima nedelsiant skristi namo.

„Papildomų išlaidų dėl COVID-19 patyrėme apie 800 eurų“, – sako Ž.Globytė, namo sugrįžusi tik sausio 11 d.

Viešbučio personalas rūpinosi tinkamai

Žavinta tikina, kad izoliuotis viešbutyje nėra baisu, todėl atsidūrus panašioje situacijoje, išsigąsti neverta. Anot jos, darbuotojai yra geranoriški, draugiški ir visada pasirūpindavo tuo, ko pora paprašydavo.

„Sakyčiau, izoliacija viešbutyje geriau nei namie, nes nereikia plauti indų, tvarkyti kambarių, o išėjus į balkoną laukia 25 laipsniai šilumos. Geresnės izoliacijos nelabai galima įsivaizduoti“, – 15min sako Ž.Globytė.

Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte
Asmeninio albumo nuotr./Žavintos Globytės ir jos vyro atostogos Egipte

Kitiems žmonėms, keliaujantiems pandeminiu laikotarpiu, Žavinta pataria atsipalaiduoti ir mėgautis kelione, nes užsikrėsti galima bet kur – tiek Lietuvoje, tiek Egipte.

„Mes bandėme atsekti, kur galėjome užsikrėsti, bet tai neįmanoma, nes kontaktų su kitais žmonėmis buvo daug, nemažai keliavome. Jei jau nusprendėte vykti į užsienį, patarčiau nesibaiminti“, – rekomenduoja Ž.Globytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius