-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono zoologijos sodas nebeįleidžia svečių su gyvūnų spalvos rūbais

Norintys aplankyti Londono zoologijos sodą turės būti apdairesni besirinkdami drabužius – įstaiga daugiau nebeįleidžia lankytojų, apsirengusių gyvūnų spalvas imituojančiais rūbais. Savo sprendimą zoologijos sodas motyvuoja tuo, jog keturkojus jo gyventojus gąsdina ir baugina jų pačių spalvų imitacijos. Gyvūnai, matydami aplink save „zebrus, leopardus ar krokodilus“, tiesiog pasimeta ir išsigąsta, skelbia „The Daily Mail“.
Mergina zebro spalvas imituojančiu drabužiu
Mergina zebro spalvas imituojančiu drabužiu / 123rf.com nuotr.

Draudimas „Chessington World of Adventures“ zoologijos sode dėvėti gyvūnų spalvas imituojančius drabužius įsigaliojo iš karto po pramoginės programos „Zufari: Ride into Africa“ pradžios. Ši pramoga leidžia lankytojams patirti tikro safario įspūdžius: jie susodinami į automobilius ir vežiojami po atvirą parko teritoriją, kurioje gyvena egzotiniai gyvūnai.

„Lankytojai iš labai arti gali pamatyti raganosius, žirafas, zebras, flamingus, antilopes, leopardus ir tikrus“, – teigiama programos aprašyme.

Parko prižiūrėtojai ilgainiui pastebėjo, kaip pasimeta gyvūnai, pamatę „giminaitį“ žmogaus pavidalu. Dar ilgai po pramoginio safario gyvūnai likdavo baikštūs ir nedrąsūs. O tuo atveju, kai žmonių rūbų splava primindavo gyvūnams plėšrūną, jie išsigąsdavo, slėpdavosi ir, anot zoologų, patirdavo tikrą stresą bei mirties baimę. Pasirodo, panašiai į šias žmonių rūbų spalvas reaguoja ir narvuose sėdintys gyvūnai, tačiau niekas iki šiol į tai dėmesio nekreipdavo.

Pasitarusi su zoologais, parko administracija nutarė įspėti žmones rengtis kitokios spalvos rūbais, o tuos kurie ateis su „gyvūnų kostiumais“ tiesiog į parką neįleisti. Be to, parke pradėti siūlyti neutralių tonų apsiaustai ir skaros, jais gali apsigaubti tie, kas nori apsilankyti parke, bet neatitinka „spalvų standarto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius