Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ atsiprašo savo klientų: padėtis aviacijoje artimiausiu metu nepagerės

Oro linijų bendrovė „Lufthansa“ šiomis dienomis savo klientams išsiuntė pranešimą, kuriame apgailestaujama dėl chaoso aviacijoje. Laišką iš „Lufthansa Group“ vykdomosios valdybos gavo ir „15min” žurnalistė, kuri neseniai keliavo šios oro linijų bendrovės organizuotu skrydžiu.
„Lufthansa“ orlaiviai
„Lufthansa“ orlaiviai / 123RF.com nuotr.

Prieš beveik savaitę Vokietijos nacionalinis oro vežėjas „Lufthansa“ pranešė, kad dėl darbuotojų trūkumo atšaukia dalį skrydžių.

Anot „Lufthansa Group“ vykdomosios valdybos klientams išsiųsto laiško, prasidėjus Šiaurės pusrutulio vasarai ir dabar, kai beveik visi pasauliniai kelionių apribojimai yra panaikinti, aviacijoje beveik kasdien pasiekiamos šiuo metu turimų išteklių ribos.

„Sudėtingos oro transporto sistemos didinimas nuo beveik nulinio iki dabartinio (beveik 90 proc.) akivaizdžiai nevyksta taip patikimai, tvirtai ir punktualiai, kaip norėtume jums vėl pasiūlyti, – laiške klientams rašė „Lufthansa Group“.

– Galime už tai atsiprašyti. Norime būti visiškai sąžiningi: artimiausiomis savaitėmis, toliau augant keleivių skaičiui, nesvarbu, ar tai būtų laisvalaikio, ar verslo kelionės, padėtis artimiausiu metu, vargu, ar pagerės.“

Laiške nurodoma, kad vis dar trūksta daug darbuotojų ir išteklių ne tik pas infrastruktūros partnerius, bet ir pačioje oro linijų bendrovėje.

„Beveik visos mūsų įmonės šiuo metu įdarbina naujus darbuotojus, vien Europoje planuojama įdarbinti kelis tūkstančius. Tačiau šis pajėgumų didinimas norimą poveikį turės tik atėjus žiemai, – rašoma „Lufthansa Group“ laiške.

123RF.com nuotr. / „Lufthansa“ orlaiviai
123RF.com nuotr. / „Lufthansa“ orlaiviai

– Be to, Ukrainoje vykstantis karas smarkiai riboja laisvą oro erdvę Europoje. Dėl to danguje susidaro didžiulės spūstys, o tai, deja, lemia tolesnį skrydžių vėlavimą.“

„Lufthansa Group“ tikisi, kad 2023 m. vasarą oro transporto sistema visame pasaulyje stabilizuosis ir bus patikimesnė.

„Mes taip pat jus vėl pasitiksime savo „Airbus A380“ lėktuvuose. Šiandien nusprendėme 2023 m. vasarą vėl pradėti eksploatuoti „Lufthansa“ lėktuvą A380, kuris ir toliau mėgaujasi dideliu populiarumu. Be to, toliau stiprinsime ir modernizuosime savo orlaivių parką, vien per ateinančius trejus metus įsigydami apie 50 naujų „Airbus A350“, „Boeing 787“ ir „Boeing 777-9“ tolimojo susisiekimo orlaivių ir daugiau kaip 60 naujų „Airbus A320/321“, – rašoma oro linijų bendrovės laiške klientams.

123RF.com nuotr. / „Lufthansa“ orlaivis
123RF.com nuotr. / „Lufthansa“ orlaivis

Taip pat „Lufthansa Group“ žada, kad daugiau nei 100 tūkst. darbuotojų artimiausiomis savaitėmis darys viską, kad net ir dabartinėmis sudėtingomis aplinkybėmis užtikrintų kuo kokybiškesnes keliones lėktuvu.

„Dėkojame jums už lojalumą ir tikimės, kad galime tikėtis ir jūsų supratingumo, jei jūsų kelionė nevyktų taip, kaip tikėjotės ar planavote, – teigia „Lufthansa Group“ vykdomoji valdyba.

– Dedame visas pastangas, kad kuo greičiau vėl pasiūlytume jums kokybę, punktualumą ir patikimumą, kurių pagrįstai tikitės iš „Lufthansa Group“ oro linijų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius