-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madeira – norintiems švęsti nuostabų gyvenimą

Svajojantys išvysti įstabaus grožio rojaus kampelį, pajusti tikrą gamtos alsavimą ir pasisemti kvapą gniaužiančių įspūdžių, nedvejodami turėtų leistis į amžinai žalią ir žydinčią salą Altanto vandenyne – Madeirą. Iškart po Velykų čia galima pasinerti į gėlių festivalio sūkurį, kai miestelių gatvės papuošiamos gyvų gėlių kilimais, mėgautis pramogomis ir nepakartojamais patiekalais.
Madeira
Madeira / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 Madeira

Vos per tris šimtus kilometrų nuo Gran Kanarijos ir Tenerifės salų nutolusi Madeira – didžiausia iš to paties vardo archipelagui priklausančių vulkaninės kilmės salų, nors tėra vos 57 km ilgio ir 23 km pločio. Paukščių čiulbesio ir žalumos globoje verslo rūpesčių iškamuotai sielai tikra atgaiva taps aktyvus poilsis, kurį užtikrins pasivaikščiojimai po kalnuose išsirangiusias levadas. Tai – 700-900 m aukštyje virš jūros lygio įrengti irigacinės drėkinimo sistemos kanalai, šalia kurių įrengti pėsčiųjų takai. Keliaujant jais galima pasigrožėti po kojomis srūvančiais kriokliais, kalnų upių suformuotais vandens telkiniais, abipus takų besiraizgančia vešlia augalija ir stačiuose šlaituose žiojinčiomis olomis.

Dar daugiau emocijų sukels turtinga salos ekskursijų programa, leisianti pamatyti senuosius tunelius, krioklius, įspūdingus senovinius miestelius, tokius kaip siauriausias gatveles turintis Jardim do Mar, nuostabioji tuno žvejyba, pasiplaukiojimas jachta ar katamaranu. Pasirengusiems gyvenimą semti rieškučiomis laukia ekstremalus pasiskraidymas parasparniais, jėgos aitvarais. Galima skrosti bangas burlentėmis, nardyti po vandeniu, stebint paslaptingą Atlanto vandenyno povandeninį gyvenimą. Mėgstantiems solidų poilsį nuotaiką praskaidrins su draugais sužaista golfo ar teniso partija.

Beveik kiekvieną savaitgalį viename iš gausybės salos miestelių vyksta nuotaikingos šventės, o apie dalį jų žino visas pasaulis. Gausiai į dangų paleidžiamų fejerverkų lydimas Naujųjų metų sutikimas Madeiroje tapo legenda, būtent dėl rekordinio pirotechninių priemonių kiekio. Audringas Rio de Žaneiro šokių karnavalas vyksta tomis pačiomis dienomis kaip ir Brazilijoje. Itin vertinamas ir salos sostinės Funšalio džiazo festivalis, kurio repertuaras tiks mėgstantiems aktyvų poilsį derinti su gera muzika.

Patogu atvykti

Nuolatinius skrydžius į Madeirą siūlančio kelionių organizatoriaus „Qualis Presenca“ direktorius Ihoris Červonovskis patikslina, kad musų kompanijos organizuojamais skrydžiais jau galima iš Vilniaus tiesiai atvykti į salą lėktuvu. Svečius pasitinka lietuviškai kalbantys gidai, gyvenantys saloje jau daug metų ir sukaupę nemažai patirties. „Ekskursijų programos sudarytos taip, kad neliks nė vieno nematyto gražaus salos kampelio. Bendradarbiaujame su vietiniais klubais, municipaliteto atstovais ir galime organizuoti ir pakviesti į teniso bei golfo turnyrus“, – pramogas apibūdina vadovas.

Jis sako, jog gerai išvystyta viešbučių ir konferencijų centrų infrastruktūra viliote vilioja Senojo žemyno bendroves. „Rengiame konferencijas įvairių Europos šalių verslo atstovams, gauname vieną kitą paklausimą ir iš Lietuvos. Tokių renginių metu pasirūpiname viskuo – nuo lėktuvų bilietų, apgyvendinimo iki poilsio programos“, – sako I.Červonovskis.

Pasak kelionių organizatoriaus „Qualis Presenca“ komercijos direktorės Vilmos Žukienės, tautiečiai vis gausiau lankosi saloje ir atranda nepaprastą jos grožį bei skanią virtuvę.

Skonių jūra

Pasak V.Žukienės, nacionalinėje Madeiros virtuveje dominuoja jautienos patiekalai ir reta žuvis ešpada, kuri sugaunama tik dvejuose pasaulio vietose – Japonijoje ir prie Madeiros krantų. Tikrąją virtuvę norintys pažinti turistai turėtų užsisakyti čia tokių populiarių ir puikiai vietinių paruoštų jūros gėrybių, patiekalų su tunu, juodosios kartžuvės. Visus žavi šviežių vaisių gausa: sultingi mangai, papajos, kiviai, marakujos, nepakartojamo skonio vietiniai bananai.


Čia auga hibridiniai vaisiai – anona, bananasas,marakujos-bananai, marakuja-slyva. „Lauktuvėms dažniausiai pasirenkami šie nematyti vaisiai, Madeiros vynas, suvenyrai iš banginio kaulo ir vietinis punšas, kurį taip mėgsta salos gyventojai“, – teigia ji.

Nepaprasto kraštovaizdžio apžvalga oro gondolomis ar iš funikulieriaus yra dar viena ypatybė, kaip ir garsusis nusileidimas valdomomis medinėmis rogėmis. Pirmą kartą apsižvalgę saloje galite būti šiek tiek šokiruoti – aukščiausiose kalnų viršūnėse ar ant šlaitų pastatyti maži spalvoti namukai. Čia gyvena vietiniai gyventojai. Kerinti žaluma ir pats švariausias oras jus užburs, nes du trečdaliai salos iki šiol tebėra natūraliai suformuota gamtos, žmogaus veiklos žymių beveik nematyti. Tai gyvas biologijos muziejus po atviru dangumi, kur draudžiama skinti bet kokius augalus ar kaip nors kitaip kenkti gamtai. Tereikia tapti jos dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius