Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maltoje pernai apsilankė rekordinis lietuvių turistų skaičius

Praeitais metais lietuvių turistų Maltoje skaičius buvo rekordinis. Maltos statistikos departamento duomenimis, 2011 metais šioje saulėtoje Viduržemio jūros saloje iš viso apsilankė 2,156 lietuvių turistų. Lyginant su 2010 metais šis skaičius išaugo 28,9 proc. Tuo tarpu bendras turistų srautas į Maltą 2011 metais augo 5,6 proc. – iki 1,4 milijonų. 85 proc. Maltos turistų atvyksta iš Europos Sąjungos ir euro zonos šalių.
Bažnyčia Maltoje
Bažnyčia Maltoje / Wikimedia.org nuotr.

Visą vasaros sezoną, du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais – „Ryanair“ tiesiogiai skraidina iš Kauno oro uosto į Maltą.

Wikipedia.org skelbia, kad Malta – nedidelė Viduržemio jūros valstybė, esanti pusiaukelėje tarp Sicilijos ir Šiaurės Afrikos pakrantės. Gražus kraštovaizdis, uolėtos pakrantės, ramios įlankos, smėlėti paplūdimiai ir skaidri jūra traukte traukia poilsiautojus ir povandeninio nardymo mėgėjus.

Šaliai priklauso Maltos, Gozo, Comino bei negyvenamos Cominetto ir Filfla salos, o jų bendras plotas vos 316 kv. km.
Maltos sostinė ir svarbiausias uostas – Valeta (virš 7 tūkst. gyventojų), o didžiausias miestas – Birkirkara (virš 22 tūkst. žmonių). Unikalios yra neolito amžiaus Maltos megalito šventyklos. Hal Saflynio požemis yra vienintelė pasaulyje priešistorės požeminė šventykla.

Maltos klimatas tipiškas Viduržemio jūros regionui – vasaros yra šiltos ir sausos, dvelkiant gaiviems jūros vėjams, kaitintis saulėje galima daugiau nei 12 val. per dieną, o žiemos – švelnios ir drėgnos, mat pučia karšti Afrikos vėjai siroko, atnešdami Sacharos šilumą, degintis galima vidutiniškai 5–6 val. per dieną. Maudynių sezonas Maltoje tęsiasi beveik ištisus metus.

Tinkamiausias metas keliauti į Maltą yra vasario–spalio mėnesiai. Vidutinė temperatūra sausio mėnesį +12 °C, liepos menesį +27 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius