Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastas Prancūzijos miestelis – kačių karalystė

Nedidelis, vos 550 gyventojų turinti La Romieu miestelis Prancūzijoje garsėja savo viduramžišku žavesiu ir netikėtomis kačių istorijomis. Jeigu Paryžius yra „Šviesų miestas“, tai šis miestelis neabejotinai gali būti vadinamas „Kačių“, rašo „Easy Voyage“.
La Romieu miestelis Prancūzijoje
La Romieu miestelis Prancūzijoje / 123rf.com nuotr.

Pietvakarių Prancūzijoje įsikūręs La Romieu turi turtingą istoriją ir gražią architektūrą. Tačiau labiausiai iš kitų žavių miestelių jį išskiria jo santykis su katėmis.

Išėję į miestelio centrą pradėsite pastebėti begales kačių statulų ir statulėlių. Maurice Serreau sukurtos skulptūros tokios realistiškos, kad kai kurias galite supainioti ir su gyvomis.

Iš kur tiek „kačių“ La Romieu? Legenda apie Angelinos kates gimė dar XIV a. Pasakojama, kad kai 1342 m. šiose vietose siautė maras, mažai mergaitei jos tėvai leido pasilikti dvi kates, tačiau jas gerai slėpti – visos kitos miestelio katės buvo suvalgytos badaujančių gyventojų.

La Romieu dingus katėms, miestelį užvaldė žiurkės – užplūdusios jos ėmėsi graužti derlių. Mergaitė išleido savo kates iš namų, ir jos greitai sugaudė bei išvaikė visas žiurkes.

Jeigu nesate kačių mylėtojas, miestelyje vis tiek rasite, ką veikti. Ši vietovė išsiskiria paminklų bei aikščių skaičiumi, o XIV a. St. Pierre vienuolynas su bokštu yra įtrauktas ir į UNESCO paveldo sąrašą.

„Wikimedia Commons“ nuotr./La Romieu miestelis Prancūzijoje
„Wikimedia Commons“ nuotr./La Romieu miestelis Prancūzijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius