Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25 /2018 10 26

Antalijoje trūkus parašiuto lynui sužaloti du lietuviai, gydymo išlaidos – 9 tūkst. eurų

Lietuvių pora per atostogas Turkijoje atsidūrė didelėje bėdoje – trūkus vandens parašiuto lynui, abu jie pateko į ligoninę su sunkiais sužalojimais ir 9 tūkst. sąskaita už gydymo išlaidas.
Vandens parašiutas
Vandens parašiutas / 123rf.com nuotr.

Sekmadienį lietuviai leido laiko paplūdimyje Konaklio miestelyje, kai susiviliojo vietinių pasiūlyta pramoga – pakilti su parašiutu virš vandens tempiamiems katerio. „Mano sesė su draugu taip norėjo paminėti dvejų metų draugystę“, – 15min pasakojo kartu atostogavusi Greta Sinkevičienė.

„Viskas buvo smagu, filmavome, ir staiga... Žiūrime, kad kažkas nutiko – kad į orą pakelta pora pradėta nešti vėjo. Vėjas juos nubloškė keliasdešimt metrų“, – pasakojo G.Sinkevičienė.

Trūkus virvei pora trenkėsi į stulpus, buvo skubiai išvežti į ligoninę. Vaikinui skilo kulnas, jam atlikta operacija, o mergina buvo atsidūrusi reanimacijoje – jai įskilo kaukolė, buvo stiprus smegenų sutrenkimas, rankoje išplėšta oda. Šiuo metu pavojus jos gyvybei negresia, teigė sesuo.

Ligoninėje sunegalavo ir atvykęs merginos tėtis – jam prireikė skubios medikų pagalbos. Vėliau visi trys buvo išvežti į privačią ligoninę.

G.Sinkevičienė pasakojo, kad važiuodama į ligoninę susisiekė su savo draudimo kompanija, užregistravo įvykį. „Buvo duoti leidimai gydyti“, – patikino ji. Tačiau po gydymo šeima sulaukė skambučio iš draudimo agento, kad gydymo išlaidos visgi nebus kompensuojamos, nes tai nėra draudiminis įvykis. Į pasirinktą sveikatos draudimą nebuvo įtraukta tokia rizika.

Dabar šeimai reikia padengti 9 tūkst. eurų gydymo išlaidas, pinigų trūksta.

Informacija, norintiems ir galintiems padėti nukentėjusiems:
LT607300010104464484
Greta Sinkevičienė

Ketvirtadienį sužaloti jaunuoliai buvo policijoje, tačiau be vertėjo nepavyko su pareigūnais susišnekėti ir, anot G.Sinkevičienės, buvo išprašyti iš ten.

Dėl tokios nelaimės atsiradusias gydymo išlaidas privalėtų apmokėti pramogos organizatoriai, bet, kaip sakė sužeistos merginos sesuo, jie paprasčiausiai dingo: „Kaltininkai, gražiai pasakius, tepė slides“.

Lietuviai atostogų vyko su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“. Bendrovės Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė 15min teigė, kad jų atstovė palaiko nuolatinį ryšį su keliautojais, bendrauja su nukentėjusiųjų artimaisiais.

123rf.com nuotr./Antalija
123rf.com nuotr./Antalija

„Dedame visas pastangas, kad ši situacija kuo palankiau išsispręstų, ir mūsų turistai sėkmingai grįžtų namo. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl šio nelaimingo atsitikimo“, – teigė ji.

I.Aukštuolytė taip pat atkreipė dėmesį, kad keliautojams poilsio šalyje rekomenduojama atsakingai rinktis vietinių bendrovių teikiamas paslaugas, pasidomėti, ar turimi visi būtini leidimai, saugumo sertifikatai bei draudimai. „Taip pat rekomenduojame įsigilinti į įsigyjamo kelionės sveikatos draudimo sąlygas“, – pabrėžė ji.

Kodėl draudimas gali nekompensuoti išlaidų

„Gjensidige“ Kelionių ir asmens žalų skyriaus vyresnysis ekspertas Vytautas Endrijaitis 15min aiškino, kad poros pasirinktame kelionių draudime nebuvo numatyta ekstremali, padidintos rizikos veikla, tokia kaip nardymas, jėgos aitvarai, parasparniai ir panašiai. „Todėl šį kartą mes negalime atlyginti gydymo išlaidų“, – teigė jis.

Anot „Gjensidige“ atstovo, registruodami pranešimus apie keliautojams nutikusius įvykius, jie būna tuoj pat užfiksuoti, tačiau niekada pirmojo kontakto metu klientai nėra informuojami apie išmoką.

„Registravus įvykį, mes nuodugniai surenkame visą informaciją apie aplinkybes, dokumentus, bendradarbiaujame su nukentėjusiais arba jų atstovais, gydymo įstaigomis. Tik tuomet, kai turime visą reikalingą informaciją, mes priimame sprendimą ir apie jį pranešame klientams. Lygiai taip pat elgėmės ir šiuo atveju“, – paaiškino V.Endrijaitis.

123rf.com nuotr./
123rf.com nuotr./

„Mums labai gaila nukentėjusių žmonių. Nuoširdžiai linkime jiems kuo greičiau pasveikti“, – teigė jis.

„Gjensidige“ duomenimis, vis dažniau įvyksta situacijos, kai keliautojai iš anksto neplanuoja aktyvaus laisvalaikio, tačiau atostogų metu užsisako ekstremalias pramogas.

„Kadangi toks spontaniškas apsisprendimas dėl padidintos rizikos pramogų yra dažnėjantis, rekomenduojame ir visų keliautojų prašome ne tik suplanuoti atostogas, bet ir iš anksto apgalvoti, kokios draudimo apsaugos keliaujant gali prireikti ir įsigyti tam tinkamą draudimo sutartį“, – aiškino V.Endrijaitis.

„Gjensidige“ duomenimis, su padidinto aktyvumo laisvalaikiu susijusios išmokos sudaro beveik dešimtadalį visų keliautojams išmokėtų žalų.

15min nepriklausomas draudimo rinkos specialistas Mantas Bagdonas yra aiškinęs, kad prieš kelionę draudikui reikia įvardyti, kokia riziką sukeliančia veikla planuojate užsiiminėti. Jeigu nardysite, slidinėsite – būtina, kad draudimo sutartyje tai būtų ir įvardyta.

Daugiau apie kelionės ir sveikatos draudimą skaitykite čia.

Konsulinė informacija ir konsulinė pagalba nelaimės atveju (Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos darbo laiku): +370 5 236 2400
kod@urm.lt
Pirminė informacinė konsulinė pagalba nelaimės atveju(pasibaigus ministerijos darbo laikui, visą parą): +370 5 236 2444
pilieciai@urm.lt

Vykstant į kelionę taip pat pravartu parsisiųsti Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos programėlę „Keliauk saugiai“, kurioje – kelionių rekomendacijos ir atvykimo sąlygos visoms pasaulio valstybėms, konsulinė informacija ir atstovybių kontaktai.

Programėlę mobiliųjų įrenginių su „Android“ operacine sistema naudotojai gali parsisiųsti čia, o telefonų su iOS operacine sistema – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius