Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juokai uždarytame Austrijos kurorte Išglyje: „Kažin, kiek laiko turime iki kanibalizmo“

Dėl gausaus sniego pastarosiomis dienomis visose Alpėse susidarė pavojingos situacijos, sutriko susisiekimas. Daug kur iš pradžių kelias savaites snigo, vėliau palijo, todėl sniego danga pasidarė sunki ir nestabili.
Austrijos kurortas Išglis
Austrijos kurortas Išglis / Ernesto Naprio/15min nuotr.

Įspūdžiai iš uždaryto Išglio

Austrijos kurorte Išglyje, Tirolio žemėje, atostogaujantis 15min žurnalistas Ernestas Naprys pasakojo, kad pavojingiausia diena buvo pirmadienis. Antradienį kurortas jau pradėjo busti.

„Sekmadienį tik pusę dienos galėjome slidinėti dalyje kurorto, o pirmadienį viskas išvis buvo uždaryta. Šiandien nuo pietų jau vėl atidarė pusę kurorto, kelius“, – pasakojo jis.

E.Naprio teigimu, po to, kai per kelias dienas iškrito po 50 cm sniego, į Išglį pirmadienį nebuvo galima nei įvažiuoti, nei išvažiuoti. „Net buvo rekomenduojama neiti į lauką. Sėdėjome namelyje ir svarstėme, kiek laiko turime iki kanibalizmo“, – juokavo 15min žurnalistas.

„Dabar oras jau puikus, esu keltuve. Rytoj turėtų dar daugiau visko veikti“, – sakė Išglyje esantis E.Naprys.

Austrija

Dėl smarkaus ir nesiliaujančio snygio Vakarinėje Austrijos dalyje yra paskelbtas pats aukščiausias (5 lygio) sniego griūčių pavojus, pranešė Lietuvos ambasada Austrijoje.

Turistiniai kaimeliai Tirolio federalinėje žemėje yra nepasiekiami dėl snygio bei sniego griūčių pavojaus.

Gargellen regione paskelbtas 5 lygio sniego griūčių pavojus.

Zalcburgo federalinėje žemėje padėtis taip pat labai įtempta.

Aukštutinės Austrijos Alpėse, Ybbstaler Alpėse bei Rax-Schneeberg apskrityje paskelbtas 4 pavojaus lygis.

Daugiau informacijos apie sniego lavinų pavojaus lygį Austrijos regionuose galima rasti www.lawinen.at arba Austrijos federalinių žemių Įspėjamųjų tarnybų (Warndienst) internetiniuose puslapiuose.

VIDEO: Austrijoje vėjas keltuvą su slidininkais siūbavo tarsi plunksnelę

Italija

Šiaurės Italijoje netoli Austrijos sienos dėl naktį nuslinkusios lavinos antradienį iš 4 žvaigždučių viešbučio evakuojami maždaug 75 turistai ir darbuotojai, antradienį pranešė kalno šlaite įsikūrusio viešbučio vadovė.

Kaip sakė viešbučio „Lantauferer Hof“ vadovė Martina Doene, 65 svečiai ir 10 darbuotojų, taip pat kažkiek vietos gyventojų, evakuojami sraigtasparniu. Operacija prasidėjo ryte.

Keliai į Venostos slėnį blokuoti, „bet viskas dar gerai“, viešbutis neapgadintas, evakuojami žmonės laikosi ramiai, sakė M. Doene.

1 870 m aukštyje virš jūros lygio, maždaug už 100 km į šiaurės vakarus nuo Bolcano esantis viešbutis didžiuojasi šalia esančia 3,7 tūkst. m viršukalne ir reklamuojasi kaip idealus slidininkams – jie gali pradėti slidinėti vos išėję pro duris.

Venostos slėnyje pareigūnai paskelbė lavinų pavojų. Naujienų agentūra ANSA pranešė, kad maždaug 10 tūkst. turistų pirmadienį buvo izoliuoti netoliese esančiame Tirolio miestelyje, įsikūrusiame virš Merano.

Prancūzija

Prancūzijoje dėl, pasak pareigūnų, aukščiausio laipsnio lavinų pavojaus buvo uždarytas Šamoni slidinėjimo kurortas prie Monblano kalno. Rajone uždaryti keli svarbūs keliai ir tuneliai.

Prancūzijos slidinėjimo kurorte šalia Monblano kalno pirmadienį buvo evakuoti turistai iš daugiau kaip 100 kalnų namelių, dar keliems šimtams žmonių liepta likti namuose dėl sniego griūties pavojaus.

Šveicarija

Šveicarijoje buvo uždarytas greitkelis, vedantis į Gotardo tunelį Italijos link. Šveicarų visuomeninis transliuotojas SRF pranešė, kad greitkelis A2 netoli Gurtneleno buvo uždarytas dėl nuslinkusios lavinos.

Dėl lavinų pavojaus nuo išorinio pasaulio atkirsti Šveicarijos slidinėjimo kurortai Cerma, Andermatas ir Zasas-Fė. Cermoje prieš porą savaičių įvyko sniego lavina.

Gausus sniegas taip pat trukdė atvykti metinio Pasaulio ekonomikos forumo Šveicarijos kalnų kurorte Davose dalyviams.

VIDEO: Sniego lavina užklupo poilsiautojus Šveicarijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius