Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažiūrėkite, kaip sparčiai virš Kinijos mažėjo skrydžių

Kai Kinijoje išplito naujasis virusas COVID-19, daug didžiųjų oro linijų atšaukė skrydžius į šią šalį. Nutūpė ir daug vidinius reisus turėjusių vykdyti lėktuvų.
Kaip virš Kinijos išnyko skrydžiai
Kaip virš Kinijos išnyko skrydžiai / flightradar24.com iliustr.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) prognozuoja, kad oro linijos visame pasaulyje dėl koronaviruso gali netekti nuo 63 iki 113 mlrd. JAV dolerių pajamų.

Pačios blogiausios žinios – Kinijos aviacijai, kur naujasis koronavirusas pradėjo plisti praėjusių metų pabaigoje. Skrydžių portalo „Flightradar24“ duomenimis, 50-yje užimčiausių Kinijos oro uostų srautas sumažėjo net 80 proc.

Kinijos oro erdvė paprastai būdavo viena užimčiausių pasaulyje. Tačiau plintant užkratui autoritarinė šalis ėmėsi drakoniškų priemonių – žmonėms uždraudė keliauti, ištisus miestus karantinavo.

„Flightradar24“ pasidalino animacija, kurioje matyti, kaip daug lėktuvų pranyko iš Kinijos dangaus:

Bent šiek tiek geros žinios tai, kad tikriausiai pats sunkiausias metas Kinijos aviacijai jau praėjo. Lėktuvai nuo vasario vidurio grįžta į šalies oro erdvę, nors skrydžių skaičius dar vis 61 proc. mažesnis palyginus su praėjusių metų sausiu.

Kinijos avialinijos drastiškai nurėžė kainas grąžindamos skrydžius – pavyzdžiui, iš Šanchajaus nuskristi į Čengdu gali tekainuoti tik keliolika eurų („Juneyao Airlines“), į Čongčingą – vos 4 Eur („Spring Airlines“). „Kopūstų kainos“, – taip lėktuvų bilietų akcijas apibūdino „Bloomberg“. Plačiau apie bilietų kainas skaitykite čia: Blogos žinios oro linijoms – geros keliautojams? Kai kur bilietai siūlomi už „kopūstų kainas“

Nuo sausio 25 iki vasario 14 d. kasdien vidutiniškai skrido 470 tūkst. žmonių. Tai – 75 proc. nuosmukis palyginus su praėjusiais metais, rašo „The Independent“. Net nuotraukos iš kosmoso rodo, kad po naujojo koronaviruso protrūkio oro tarša virš Kinijos Uhano miesto reikšmingai sumažėjo.

NASA/EKA nuotr./Oro tarša virš rytinės Kinijos dalies šiemet sumažėjo neįprastai stipriai
NASA/EKA nuotr./Oro tarša virš rytinės Kinijos dalies šiemet sumažėjo neįprastai stipriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius