Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie Aziją su ką tik iš ten grįžusiais Ingrida Virkšaite ir Juozapu Žygu

15min studijoje viešėjo ir į skaitytojų klausimus atsakinėjo keliautojai Juozapas Žygas ir Ingrida Virkšaitė, kurie ką tik grįžo iš daugiau nei pusmetį trukusios kelionės po Aziją.

Kelionės į Aziją, o ypač – Pietryčių Aziją, dabar kaip niekada populiarios. Aplankyti jas veržiasi tiek savarankiški keliautojai, tiek atostogas kelionių organizatoriams patikintys turistai. Pamatyti Tailandą, Singapūrą, Vietnamą, Indoneziją ir panašias šalis vilioja ne tik egzotiški papročiai, europiečiams neįprastas gyvenimo būdas, nuostabi gamta, bet ir draugiškos kainos.

Ar tikrai Azija yra tokia pigi, kad joje galima keliauti kišenėje turint vos kelis eurus? Kuri šalis taupiems keliautojams draugiškiausia, o kurioje net ir išlaidauti nelinkusiems turistams teks patuštinti kišenes?

Ar Tailandas iš tiesų tapo masinio turizmo šalimi? Ką, be visiems girdėto Balio, būtina aplankyti Indonezijoje?

Apie tai pasikalbėti į 15min studiją užsuko daugiau nei pusmetį po Pietryčių Aziją keliavę Juozapas ir Ingrida. Savo kelionės metu jie aplankė Tailandą, Malaiziją, Indoneziją, Brunėjų, Kambodžą, Laosą, Vietnamą, Mianmarą ir Singapūrą – iš viso 9 šalis. Į jas (ir po jas) keliavo lėktuvais, traukiniais, autobusais, keltais, tuktukais, valtimis, dviračiais, motoroleriais ir pakeleivingomis mašinomis.

Taupaus keliavimo idėjas propaguojanti pora stengėsi nakvynės vietoms rinktis „biudžetinius“ variantus. Tačiau tai nereiškia, kad nakvojo palapinėse ar pas Couchsurfing'e surastus svetingus vietinius. „Pigiai galima apsigyventi ir viešbučiuose“, – tikina Juozapas ir Ingrida, patyrę ir ką reiškia keliauti po musulmoniškas Azijos šalis nesusituokusiai porai. Į kai kuriuos viešbučius būsite įleisti tik pateikę santuoką liudijantį dokumentą!

VIDEO: Aziją išmaišę keliautojai apie patirtus įspūdžius ir viso to kainą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius