Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pirmą „bevizį“ mėnesį Baltarusiją aplankė daugiau nei 4 tūkst. turistų

Per pirmąjį mėnesį bevizio režimo Baltarusijoje apsilankė 4,2 tūkst. užsieniečių, praneša Ratanews.ru, remdamasi Baltarusijos vyriausybės duomenimis.
Minskas
Minskas / 123rf.com

Daugiausia buvo turistų iš Vokietijos – per mėnesį jų apsilankė 679. Toliau rikiuojasi lenkai (516 žmonių), italai (459 žmonės), prancūzai (243 žmonės), britai (237 žmonės) ir amerikiečiai (207 žmonės). Iš viso per pirmąjį bevizio režimo mėnesį galimybe atvykti į Baltarusiją pasinaudojo 59 valstybių piliečiai.

Atskristi į Baltarusiją ir praleisti čia iki 5 dienų be vizos galima nuo 2017 m. vasario 12 dienos. Pasinaudoti tokia galimybe negalima tik tokiu atveju, jei turistai skrenda iš ar į Rusijos oro uostus ir Baltarusijos oro uostai jiems yra tik tarpinė stotelė.

Tarp lietuvių kelionės į Baltarusiją taip pat buvo sulaukusios nemažo susidomėjimo. Tiesa, dauguma renkasi turistines vienos dienos keliones į Gardiną ar Belovežo girią. Įspūdžiai – dvejopi. Štai Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius 15min kelionių rubrikai „Pasaulis kišenėje“ yra sakęs, jog jam, gyvenusiam sovietų okupuotoje Lietuvoje, Baltarusijoje akis bado tų laikų detalės ir tvarka.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su pirmaisiais beviziais turistais į Minską skridęs Dainius Radzevičius: „Sovietinė kasdienybė bado akis“

Šiuo metu be vizų nuo 1 iki 5 dienų užsieniečiai gali viešėti Minske, Gardine ir Belovežo girioje.

Baltarusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Dmitrijus Mironchikas teigė, jog, įvertinus turistų susidomėjimą beviziu režimu ir kitas aplinkybes (pavyzdžiui, ekonomines), bus sprendžiama, ar verta užsieniečių viešnagę be vizų Baltarusijoje pratęsti iki savaitės ar 12 dienų. Toks laikotarpis esą yra optimalus turistams, norintiems ne tik aplankyti turistinius šalies objektus, bet ir atvykstantiems kurortinių procedūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius