-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po pusantrų metų pertraukos Tailandas vėl priima turistus: gali vykti ir lietuviai

Pietryčių Azijos šalies Užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad nuo pirmadienio į Tailandą gali atvykti pilnai vakcinavęsi turistai iš daugiau nei 60 šalių – JAV, Kinijos, Indijos, didžiosios dalies Europos valstybių, tarp jų ir Lietuvos, bei kitų, praneša BBC. Pirmąją dieną, anksčiau keliasdešimt milijonų turistų per metus priimdavusi, šalis tikisi bent kelių dešimčių tūkstančių užsieniečių.
Tailandas
Tailandas / Skrendu.lt

Dėl koronaviruso pandemijos Tailandas 18 mėnesių taikė griežtus apribojimus, o stipriai nuo turizmo priklausoma šalies ekonomika patyrė skaudžius smūgius.

Nors pačiame Tailande šiuo metu registruojama apie 10 tūkst. naujų COVID-19 atvejų per dieną, o pilnai pasiskiepiję yra tik apie 42 proc. šalies populiacijos, „žemos rizikos“ šalių gyventojams vėl leidžiama atvykti be jokių apribojimų.

Į 63 valstybių sąrašą nepatenkančių šalių gyventojams taisyklės taip pat šiek tiek sušvelnintos, tačiau visiška laisve jie dar negalės džiaugtis – šie turistai gali pasirinkti iš 17 konkrečių regionų, į kuriuos jiems leidžiama atvykti, taip pat privalomas septynių dienų izoliacijos laikotarpis.

Kaip skelbia BBC, Tailandas tikisi, kad kitąmet turistų skaičius pasieks 15 milijonų. Skaičiuojama, kad į šalies ekonomiką jie galėtų įnešti apie 22 milijardus eurų.

Nors Tailando vyriausybė tikisi, kad 2023 metais pajamos iš turizmo pasieks ikipandeminius rodiklius, tačiau dauguma ekspertų teigia, kad tebesitęsiantis Kinijos sienų uždarymas pristabdys sektoriaus atsigavimą, rašoma Jungtinės Karalystės nacionalinio transliuotojo straipsnyje.

Prieš pandemiją kinų turistų skaičius per metus siekė apie 12 milijonų, jie sudarė kiek mažiau nei trečdalį visų Tailande apsilankančių užsieniečių.

„Tai tarsi labai neryški šviesa tunelio gale. Mes negalėjome dirbti dvejus metus“, – BBC sakė vietos gidas Chaiyagornas Boonyapakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius