Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsiu Druskininkuose nusivylusi skaitytoja: „Patekome į „pensininkų sanatoriją“

Kelioms dienoms į Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrą AQUA atvykusi Joana Malašauskaitė jaučiasi apgauta: ramybės ir poilsio norėjusi moteris sako vietoje jo populiariame Druskininkų viešbutyje „Aqua“ ir greta jo esančiame vandens parke bei gydyklose pasijutusi kaip turgaus aikštėje.
Druskininkų vandens parkas
Druskininkų vandens parkas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Stumdytis eilėse laukiant malonių procedūrų jai teko su miesto politikų pasiūlymu apsilankyti vandens parke vos už 1 eurą sugundytais senjorais. Norint patekti į Druskininkų vandens parką už tokią sumą tereikėjo turėti miesto laikraštyje „Mano Druskininkai“ išspausdintą nuolaidos kuponą.

Toks pasiūlymas sulaukė didžiulio druskininkiečių ir kitų miestų gyventojų susidomėjimo – per tris akcijos dienas Druskininkų vandens parke apsilankė daugiau nei 3 tūkst. kuponais nešinų lankytojų. Viešbučių „Aqua“ ir „Flores“ bei vandens parko atstovai džiaugiasi tokiu susidomėjimu. Tuo metu kai kurie jų klientai skundžiasi negavę paslaugų, už kurias sumokėjo ne vieną eurą. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešbučio „Flores“ atidarymas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešbučio „Flores“ atidarymas

Pasijuto apgauti

„Mieli „Aqua“ ir „Flores“ viešbučių svečiai, prieš rezervuodami savo viešnagę pasidomėkite, ar nebūsite sumalti į miltus kokioje politinėje akcijoje ir jūsų poilsis nevirs pasistumdymu turgaus aikštėje.

Jau daug metų lankomės „Aqua“ parke: pagal galimybes renkamės poilsį su nakvyne parko viešbutyje ar be jos. Deja, paskutinis vizitas tapo pragaru“, – laišką pradeda į 15min kreipusis J.Malašauskaitė.

Žmonių srautas buvo visiškai nekontroliuojamas – atmosfera ir triukšmas pirčių zonoje pranoko Kaziuko mugės šurmulį. Žmonės stumdėsi, visos pirtys perpildytos, tylos ženklelis, esantis ant kiekvienų durų, nieko nereiškė.

Viešbutyje „Aqua“ jos šeima buvo apsistojusi dviem naktims – kovo 8–10 dienomis. Tačiau užuot mėgavęsi išsvajotu poilsiu jie, kaip teigė laiško autorė, pateko į „pensininkų sanatoriją“.

„Žmonių srautas buvo visiškai nekontroliuojamas – atmosfera ir triukšmas pirčių zonoje pranoko Kaziuko mugės šurmulį. Žmonės stumdėsi, visos pirtys perpildytos, tylos ženklelis, esantis ant kiekvienų durų, nieko nereiškė.

Guli hamame ir klausai ne meditacinės muzikos, bet kaip vienos bobelės dalinasi artrito patirtimi, kitos ruošiasi šiltnamio apželdinimui. Ir taip visame vandens parke!

Apie programas iš viso galėjome pamiršti: vietą reikėjo užsiimti prieš pusvalandį. Situacija buvo tokia, kad moterys pagriebusios druskos indelį bėga į bet kurią kitą pirtį ir atlieka joms reikiamas „grožio“ procedūras, visai nepaisydamos higienos reikalavimų“, – viešnagės Druskininkuose akimirkomis dalijosi skaitytoja.

Priekaištų sulaukė ir viešbučio „Aqua“ registratūros darbuotojos.

„Rezervuodama viešbutį pateikiau prašymą dėl dviejų papildomų pagalvių ir dvigulės antklodės. Atvykimo dienos rytą dar paskambinau priminti – registratūroje mane patikino, kad viskas bus paruošta. Spėkite, ką radome įsiregistravę? Ogi visišką pageidavimų ignoravimą“, – teigė J.Malašauskaitė ir pridūrė, jog nesulaukė ir jai priklausiusios gydytojo konsultacijos.

„Konsultacija vyksta taip: „Rinkitės procedūrą iš sąrašo“. Net šunų prieglaudoje gyvūnėliams skiriame daugiau dėmesio“, – pasakojo moteris. 

Pirmąją viešnagės dieną šeima stengėsi nekreipti dėmesio į tai, jog poilsiu net nekvepia. Tačiau, kai situacija vandens parke nesikeitė ir kovo 9-ąją, poilsiautojams trūko kantrybė – jie kreipėsi į viešbučio „Aqua“ administraciją. 

„Dvi merginos – Eglė ir Ieva – priėmė mus savo kabinete, išklausė mūsų patirtį, palingavo galvytėmis ir žavia šypsena tarė: „Mes juk negalime atsakyti už savo klientus. Jūs pagalvokite, jei atvažiuotų, kokia lenkų grupė, juk būtų tas pats.“

Aš manau, kad atsakyti už klientus jūs galite, kaip ir reguliuoti jų srautus. Be to, ar aš tik viena pastebėjau rasistinį požiūrį į mūsų kaimynus? Niekaip nesuprantu, kaip mokus klientas, mokantis ne mažiau kaip 88 eurus už viešnagę „Aqua“, gali būti sutapatintas su miestelėnais, kurie be to kupono už 1 eurą, niekada nė nekeltų kojos į „Aqua“ parką“, – kalbėjo pašnekovė.

Kaip kompensaciją jos šeimai viešbučio administracija pasiūlė likti viena diena ilgiau ir paslaugomis naudotis be akcijos suviliotų miestelėnų (kovo 10-oji buvo paskutinė akcijos „Ateik į Druskininkų vandens parką už 1 eurą“ diena). 

Tačiau šio pasiūlymo J.Malašauskaitė atsisakė: „Mūsų dienotvarkė jau buvo suplanuota, o poilsiui skirtos dienos ir išleisti pinigai praėjo veltui.“ 

AQUA administracija: „Svarbus kiekvienas klientas“

Druskininkų miesto valdžios finansuojama akcija kovo 7–9 dienomis į Druskininkų vandens parką sutraukė tūkstančius lankytojų. 

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA duomenimis, per tris dienas čia apsilankė 3 100 lankytojų. 

„Vienu metu vandens parkas maksimaliai gali priimti 1500 lankytojų. Taigi, per tris dienas sulaukti 3000 žmonių nėra labai daug. Tiesa, lankytojų tikrai buvo daugiau nei įprasta darbo dienomis. Taigi, prie pirčių galbūt reikėjo truputį palaukti. Vis dėlto visos paslaugos buvo atliekamos – dėl lankytojų srauto darbas nesutriko“, – tikino „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ rinkodaros ir pardavimų vadovė Jūratė Vaitkevičiūtė. Jos teigimu, gydyklose nuolaidos nebuvo taikomos.

Taigi, ten pigiau į vandens parką patekę klientai negalėjo lankytis ir sukelti nepatogumų. 

Girdėjome, kad druskininkiečiai kvietėsi savo anūkus, kad atvyktų tuo metu, kai vyksta akcija. Jie pirko miesto laikraščius ir dalinosi kuponais.

J.Vaitkevičiūtės teigimu, galimybe ateiti į vandens parką sumokėjus vos 1 eurą pasinaudojo ne tik druskininkiečiai, bet ir kitų miestų gyventojai. 

„Pirčių zonoje ir kitų vandens parko erdvių darbuotojai, bendraudami su lankytojais, sužinojo, kad jie atvyko ne tik iš Druskininkų, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Alytaus. Kai kurie čia lankėsi pirmą kartą gyvenime.

Girdėjome, kad druskininkiečiai kvietėsi savo anūkus, kad atvyktų tuo metu, kai vyksta akcija. Jie dalijosi kuponais“, – sakė sveikatingumo ir poilsio centro atstovė. 

Anot jos, visi klientai – ir tie, kurie į vandens parką atėjo, pasinaudodami akcija, ir tie, kurie mokėjo visą kainą, yra vienodai svarbūs.

„Šiemet AQUA švenčia dešimt metų. Visus tuos metus mums teko laviruoti tarp klientų ir lankytojų, kad būtų pateisinti tiek vienų, tiek kitų lūkesčiai“, – teigė J.Vaitkevičiūtė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešbučio „Flores“ atidarymas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešbučio „Flores“ vienas iš kambarių

Abu viešbučiai pilni

Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centras AQUA šiuo metu valdo vandens parką, gydyklas, taip pat ir du viešbučius – dešimt metų veikiantį „Aqua“ ir 2015 m. pabaigoje atidarytą viešbutį „Flores“. 

Anot J.Vaitkevičiūtės, indonezietišku interjeru išsiskiriantis viešbutis domina turistus. Jo užimtumas siekia net 80 proc. 

„Šis viešbutis ir atsirado dėl to, kad „Aqua“ nebepatenkino poreikių – užsakymų buvo daugiau nei galimybių juos patenkinti. Paslaugos, kurias siūlome „Aqua“ ir „Flores“ svečiams, yra tokios pat. Abiejų viešbučių gyventojai gali eiti į vandens parką neribotai, jiems siūlomi pusryčiai ir vakarienė, procedūros Druskininkų gydykloje, taip pat SPA centro paslaugos „Flores“ viešbutyje. Iš esmės skiriasi tik aplinka – kambariai“, – sakė pašnekovė. 

Priminsime, jog viešbutis „Flores“ Druskininkuose buvo atidarytas pernai lapkričio 27-ąją. Tą pačią dieną visuomenei pristatytas ir vienas ambicingiausių šio kurorto projektų – Lynų kelias. Tiesa, jau tą pačią dieną keltuvą teko taisyti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius