Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija planuoja leisti slidinėjimo kurortams atsidaryti, tačiau su apribojimais

Prancūzijos žiemos sporto kurortai galės veikti žiemos švenčių laikotarpiu, ketvirtadienį pareiškė ministras pirmininkas Jeanas Castexas, tačiau slidininkų keltuvai negalės būti naudojami.
Slidinėjimas
Slidinėjimas / 123RF.com nuotr.

Prancūzijos Emmanuelis Macronas antradienį perspėjo, kad dėl koronaviruso rizikos „neįmanoma“ leisti greitu metu atnaujinti žiemos sporto šakų kurortų, pridurdamas turįs vilties, jog sausio mėnesį apribojimai gali būti panaikinti.

Prancūzijos 350 slidinėjimo kurortų reikalauja teigiamo sprendimo dėl jų veiklos, tvirtindami, kad Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpis yra labai svarbus jų išlikimui, nes šiuo metu verslininkai surenka ketvirtadalį metinių pajamų.

J.Castexas teigė, kad dėl galimybės gyventojams atostogauti kalnuose vis dar yra sprendžiama, tačiau kalnų slidinėjimas – itin prancūzų ir užsieniečių mėgstama bei Alpių ir Pirėnų kurortų siūloma pramoga – nebus uždrausta.

„Žinoma, visi galės laisvai keliauti į kurortus, kad galėtų pasimėgauti švariu mūsų nuostabių kalnų oru ir apsipirkti parduotuvėse, kurios veiks, nors barai ir restoranai bus uždaryti“, – spaudos konferencijoje teigė J.Castexas.

„Visgi visi slidininkų keltuvai ir kolektyvinė infrastruktūra bus uždaryta visuomenei“, – pridūrė jis.

Tarp pramogų, kuriose paprastai nereikalingi mechaniniai keltuvai, yra slidinėjimas lygumose, važinėjimasis rogėmis ir žygiai pėsčiomis.

Prancūzijos žiemos sporto sektorius teigia, kad per metus jis uždirba apie 11 mlrd. eurų pajamų, o sezono metu įdarbina 120 000 žmonių.

Aukštutinės Savojos regione Prancūzijos Alpėse buvo užfiksuotas didžiausias COVID-19 atvejų skaičius 100 000 žmonių visoje šalyje, po to kurio rikiuojasi kaimyninis Savojos regionas.

Sveikatos apsaugos institucijos perspėjo, kad regioninės ligoninės gali būti perpildytos, jei minioms slidininkų iš Prancūzijos ir užsienio būtų leista keliauti į minėtus regionus.

Prancūzija planuoja panaikinti karantiną gruodžio 15 dieną.

Pasak sveikatos apsaugos institucijų, antroji viruso banga pasiekė aukščiausią lygį praėjusią savaitę, o šiuo metu naujų infekcijų atvejų, hospitalizavimo ir naujų intensyviosios terapijos pacientų skaičius mažėja, tuo tarpu mirčių skaičius stabilizavosi.

Visgi E.Macronas perspėjo, kad „jei nenorime trečio karantino, turime sustiprinti savo pastangas“.

J.Castexas pažymėjo, jog vyriausybė tarėsi su savo ES partnerėmis, kad suderintų slidinėjimo kurortų atidarymo datas.

Kaimyninė Vokietija trečiadienį pranešė, kad sieks susitarti su partnerėmis iš Europos dėl slidinėjimo trasų uždarymo iki sausio pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius