-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai su Budos tatuiruote ant kūno neįleidžiami į Šri Lanką arba iš jos išsiunčiami

Turistams, norintiems aplankyti Šri Lanką teks atidžiau rinktis tatuiruotes. Šalis nebeįsileis turistų su įtartinomis tatuiruotėmis, kurios vaizduos Budą ar kitokius religinius budizmo atributus. Netinkamomis bus pripažintos ir tos tatuiruotės, kurios bus panašios į Budą. Ar tatuiruotė panaši į budistų religinius simbolius spręs pasieniečiai, todėl turistų likimas dažnai priklausys būtent nuo jų, skelbia BBC.
Mergina su tatuiruote
Mergina su tatuiruote / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Turistai

Prieš kelias dienas naująją Šri Lankos tvarką savo kailiu išbandė britų turistas. Jis nenorėjo aiškinti pasieniečiams, ką reiškia jo tatuiruotė. Ir nors piešinys ant kūno buvo visiškai nekonkretus ir tiesiogiai nevaizdavo Budos, pasieniečiai nutarė 42-iejų metų turistą siųsti namo.

Tačiau britų keliautojui ir fotografui Antoniui Ratcliffui šis Šri Lankos pasieniečių sprendimas sugriovė visus atostogų planus. Britas net neplanavo keliauti po pačią Šri Lanką, jis turėjo 12 laisvų valandų tarp jungiamojo skrydžio ir tiesiog norėjo pasivaikščioti po salą prieš kelionę į Malaiziją.

Tačiau į gatvę iš oro uosto norėjusį išeiti vyriškį sustabdė pasieniečiai, kuriems pasirodė įtartina ir neaiški jo tatuiruotė. Jie reikalavo brito paaiškinti, kas pavaizduota jo kūno piešinyje bei kur tai daryta. Vyrui atsisakius tai padaryti, pasakius, jog tatuiruotės ir tikėjimas – jo asmeninis reikalas, jis nebuvo išleistas iš oro uosto. Migracinė Šri Lankos pasienio tarnyba nutarė, jog neapibrėžtų formų piešinys per daug primena Budos atvaizdą ir taip žeidžią jų religinius jausmus.

Britas vėliau žurnalistams pasakojo, jog Šri Lankos pasieniečiai ilgai jį tardė, norėjo deportuoti ir visiems žmonėms rodė jo tatuiruotę. Vis dėlto, vėliau jam leista tęsti savo kelionę į Malaiziją, tačiau į Šri Lanką jis patekti daugiau nebegalės. Nebent panaikintų tatuiruotę.

Prieš įsodindami britą į Malaiziją skrendantį lėktuvą, pasieniečiai susisiekė su Malaizijos valdžia ir perspėjo dėl vyro turimos „pavojingos ir įtartinos tatuiruotės“. Todėl ir Malaizijoje vyrui teko aiškintis su pasieniečiais, rodyti savo tatuiruotę ir ilgai sėdėti nuovadoje.

Pasirodo, neseniai Šri Lankos valdžia priėmė įstatymą, draudžiantį į šalį atvykti turistams, turintiems  Budos atvaizdo tatuiruotes. Į šią sąvoką įeina ir neapibrėžti piešiniai, kurie gali būti traktuojami ar siejami su Buda ir budizmu. Be kita ko, turistams patariama atsargiai fotografuotis prie monumentų bei šventyklų, nerodyti nepadorių pozų ar veiksmų, nenešioti drabužių ar rankinių su Budos atvaizdu. Už šiuos pažeidimus neseniai Šri Lankoje nutarta deportuoti turistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius