Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Pristatyta, kaip atrodys pirmasis Europos restoranas po vandeniu

Prie Norvegijos krantų atsiras pirmasis Europos restoranas po vandeniu, kuriame bus galima ne tik mėgautis aukščiausios klasės virtuve, bet jis ir gerins vandens kokybę bei veiks kaip tyrimų centras, rašo „Architectural Digest“.
Norvegijoje kuriamas pirmas povandeninis restoranas
Norvegijoje kuriamas pirmas povandeninis restoranas / „Snøhetta“

Pietinėje Norvegijos pakrantėje, šalia Balio kaimelio, architektūros ir dizaino firma „Snøhetta“ suprojektavo iš dalies į Šiaurės jūros vandenį panirusį pastatą. Aplinkosaugininkai neturi ko nerimauti – visa struktūra įvilkta į betoninį sluoksnį, kuris neabejotinai pritrauks dvigeldžius moliuskus.

Tai reiškia, kad laikui bėgant susiformuos moliuskų rifas. Kadangi moliuskai pasižymi tuo, kad grynina aplink esantį vandenį, iš jo pašalindami teršalus, vanduo pakrantėje tik pašvarės. O tai lems, kad čia atsiras daugiau gyvūnijos.

Lankytojai iš uolėtos pakrantės iš pradžių pateks į barą, kuris bus įkurtas pirmame po vandeniu panirusiame aukšte. Iš ten bus galima leistis dar aukštu žemiau – į patį restoraną, kuriame per milžinišką langą atsivers neįtikėtina panorama. Sienos bus ypač storos – kad atlaikytų Šiaurės jūros stichiją. O mėgautis maistu bus galima pasinėrus 5 metrus žemiau jūros lygio.

Pagrindinė pastato paskirtis bus restoranas, tačiau jo erdvė bus naudojama ir kaip povandeninės gyvybės biologinių tyrimų centras. Kai restoranas bus uždarytas, tyrėjai čia mėgins treniruoti žuvis pasinaudodami garso signalais, tirs, ar kinta žuvų elgesys skirtingais metų laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius