Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romoje nesėskite ant žymiųjų laiptų – bus dalinamos baudos iki 400 Eur

Romos valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš turistų minias. Antradienį policija pradėjo patruliuoti prie garsiųjų Ispaniškųjų laiptų ir nuo jų vaikyti pailsėti prisėdusius keliautojus. Nuo šiol sėdėti ant šių laiptų yra uždrausta – žadama dalinti baudas nuo 250 iki 400 Eur.
Ispaniškieji laiptai Romoje
Ispaniškieji laiptai Romoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Antradienį pareigūnai su švilpukais nuo marmurinių laiptų vijo sėdinčius turistus. Ši UNESCO pasaulio paveldo vieta nuo senų laikų yra tapusi mėgstama poilsio vieta Romą tyrinėjantiems keliautojams.

Romos miesto valdžia neseniai priėmė griežtais taisykles, siekdama kovoti su neigiamomis perteklinio turizmo pasekmėmis. Pavyzdžiui, už sėdėjimą ant šių laiptų, vedančių į Trinità dei Monti bažnyčią, grės 250 Eur bauda. O tiems, kurie padarys kokią nors žalą jiems ar tiesiog juos išpurvins – net 400 Eur. Yra uždrausta ir „netvarkingai valgyti“ prie lankytinų vietų, vaikščioti po miestą apnuoginus krūtinę, lipti į fontanus, tempti lagaminus su ratukais istoriniais laiptais.

Griežtos taisyklės nevienodai vertinamos net ir pačių Romos gyventojų. Buvęs Italijos kultūros viceministras ir meno kritikas Vittorio Sgarbi „AdnKronos“ naujienų agentūrai teigė, kad galima suprasti draudimą valgyti prie Ispaniškųjų laiptų, bet drausti sėdėti jau yra perteklinė priemonė. „Man atrodo, kad tai fašistinio stiliaus priemonė, kurią valdžia bus priversta pergalvoti“, – teigė jis.

„Sutinkame, kad žmonės neturėtų „kempingauti“ ir valgyti ant istorinių laiptų, nes po savęs palieka šiukšles, – teigė Italijos viešbučių asociacijos Romos skyriaus direktorius Tommaso Tanzilli. – Bet bausti žmonės už atsisėdimą, ypač – jeigu jie vyresni, yra kiek perdėta.“

Panašių priemonių šiemet imtasi ir Venecijoje. Liepos mėnesį du vokiečiai turistai buvo nubausti net 950 Eur bauda ir išvyti iš miesto po to, kai ant Rialto tilto laiptų išsivirė kavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius