Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kelionė: atrask Latviją šimtmečio šviesose

Latvija dar nebuvo tokia viliojanti, kokia bus lapkričio 17-18 dienomis. Kaimynė švenčia savo valstybės nepriklausomybės šimtmetį ir svečiams paruošė įspūdingą renginių programą: nuo tradicinių minėjimų ir parodų iki interaktyvių spektaklių, bei kviečia į išskirtinį šviesų festivalį.
Latvijos nepriklausomybės šimtmetis
Latvijos nepriklausomybės šimtmetis / Projekto partnerio nuotr.

Didžiausią renginių programą paruošė sostinė Ryga, kuri jau nuo penktadienio pradės švęsti kartu su dar neregėtu integruotu pasirodymu – „Abi pusės“. Jame susijungs šokis, muzika, vizualinis menas bei moderniosios technologijos. Pasirodymas pasakos Latvijos nepriklausomybės istoriją ir sukurs žiūrovams naują meno patirtį.

Nepamirštamas šviesų festivalis „Šviečianti Ryga“ leis grožėtis naktine Rygos aplinka, kuri bus nušviesta įvairiausių šviesos instaliacijų ir meno kūrinių. Europos šalių menininkai susirinks papuošti Rygą neįtikėtinais vaizdais, dėl kurių Ryga naktimis švytės ryškiau už visus miestus.

Jānis Romanovskis nuotr./Latvijos nepriklausomybės šimtmetis
Jānis Romanovskis nuotr./Latvijos nepriklausomybės šimtmetis

Šviesomis miestą ne tik puoš, tačiau ir papasakos istoriją. Šviesų pasirodymas „Saulės gyvenimas“ atskleis Latvijos kūrimąsi iki šių dienų. Spinduliais nušviesta Dauguvos upė iliustruos istoriją, kaip Latvija keliavo savo nepriklausomybės kelią. Vizualiniai elementai jungsis su melodijomis, kurias žino dauguma latvių, todėl pasirodymo metu kiekvienas jų galės pritarti muzikai. Viską vainikuos fejerverkų šou, skirtas tikėjimui Latvijos žmonėmis bei valstybe. Tokio reginio išties nevalia praleisti!

„Šimtmečio klubų naktis“ perkels visus renginius į naktinę Rygą, vis dar nušviestą įvairių šviesos instaliacijų. Čia svečiai galės linksmintis klausydamiesi latviškų dainų ir muzikos, kurią sukūrė ar atlieka Latvijos kūrėjai. Jeigu dar neteko šokti pagal latviškus ritmus – šis savaitgalis bus puiki proga!

Projekto partnerio nuotr./Latvijos nepriklausomybės šimtmetis
Projekto partnerio nuotr./Latvijos nepriklausomybės šimtmetis

Ryga visą savaitgalį aidės nuo švenčių ritmų. Koncertai, parodos, spektakliai, pasirodymai – tai tik dalis, kas laukia aplankiusių Latviją nepriklausomybės renginių maratono metu. Daugiau informacijos apie šimtmetį galite rasti interneto tinklalapyje latvia.travel. Lengvai susiplanuoti savo kelionę ir susipažinti su dar nematytomis Latvijos vietomis galite latvia.travel/trip-planner, o sekdami Instagram paskyrą @EnjoyLatvia (instagram.com/enjoylatvia) atrasite šimtus neregėtų Latvijos vaizdų.

lativjos_logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius