-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šeimai draugiškos kelionės: ką pamatyti kaimyninėse šalyse?

Ekstremalus turizmas, poilsinis turizmas, kelionės sudėtingais turistiniais maršrutais – o kokias kryptis bei veiklas pasirinkti keliaujant kartu su šeima? Pasak vežėjų atstovo, planuojant poilsį su brangiausiais žmonėmis, galima ne tik daug pamatyti, patirti bei smagiai praleisti laiką, bet ir sutaupyti.
Keliautojai
Keliautojai / „Finnair“ archyvo nuotr.

Apie populiariausias vietas, kurias verta aplankyti keliaujant kartu su šeima, pranešime žiniasklaidai pasakoja patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

„Keliaujant autobusais su šeimomis lietuviai dažniausiai renkasi keliones aplinkinėse šalyse – Ukrainoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Vokietijoje. Šios kryptys ilgą laiką yra populiariausios“, – teigia E.Pavlovas, pridurdamas, kad tai lemia pakankamai trumpas atstumas ir šeimoms taikomos nuolaidos kelionei autobusu, bei ženklios nuolaidos lankytinose vietose.

E.Pavlovas tikina, kad kelionę planuojant patiems, iš anksto verta pasidomėti kokias pramogas ar lankytinas vietas pasirinksite. Keliautojas pataria, ką verta aplankyti su šeima kaimyninėse šalyse, kad kelionė būtų smagi visiems.

Vida Press nuotr./Šokoladas
Vida Press nuotr./Šokoladas

Rygos Šokolado muziejus

Didžiausia Latvijos šokolado gamykla atidarė interaktyvų muziejų. Lankantis šioje vietoje galima sužinoti viską apie šokolado gaminimo technologijas bei istoriją. Čia pasijusite kaip knygos „Vilis Vonka Šokolado fabrike“ herojus. „Laimos“ šokolado gamyklos istorija siekia 1870 metus, todėl muziejuje galima sužinoti išties daug istorijų apie skanėstų gamybą. Čia pat galima atsispausdinti individualias žinutes ant šokolado plytelių – tai bus puiki dovana artimiesiems ar draugams. Šokolado gamykla taip pat suteikia išskirtinę galimybę dalyvauti rankdarbių dirbtuvėse ir susikurti savo šokoladą.

Berlyno vaikų muziejus „Labirintas“

Sename industriniame pastate įkurtas muziejus, skirtas pažinti pasaulį žaidžiant. Čia gausu interaktyvių eksponatų bei įrangos, kuri mokymąsi paverčia tikru malonumu. Lankantis „Labirinto“ muziejuje pasijuntama lyg kitame pasaulyje – tokiame, kur karaliauja žaidimai. Muziejus padalytas į daug skirtingų erdvių, jose rasite ir čiuožyklą, ir rankdarbių stalus, ir erdves, skirtas eksperimentams bei atradimams. Muziejaus esmę atspindi jo šūkis – „Mokomės kurdami ir veikdami“.

Muziejus nuolatos kinta, kuriami vis nauji užsiėmimai, o kas keletą metų ši vieta yra pertvarkoma – skiriama naujai pasaulio kultūros temai, todėl kiekvieną kartą galima atrasti vis kažką naujo.

„Lankant Berlyną su šeima, verta aplankyti ir dar keletą išskirtinių objektų, pavyzdžiui, „Machmito“ vaikų muziejų. Šis muziejus įkurtas senoje bažnyčioje. Įžengus vidun, atsiveria netikėti vaizdai: laipiojimo erdvės, veidrodžių kambariai, kontrastuojantys su pastato išore. Dar viena vieta kurią būtina aplankyti – „FEZ“ centras. Čia atrasite Alisos muziejų, Astridos Lindgren teatrą bei Ekologijos salą, kurioje įrengtas net miniatiūrinis atogrąžų miškas“, – pasakojo E.Pavlovas.

Vida Press nuotr./Astrid Lindgren
Vida Press nuotr./Astrid Lindgren

Lvovo Ožkų ferma

Visiškai netoli nuo šurmuliuojančio miesto centro įsikūrusi šiuolaikiška ožkų ferma. Apsilankius čia, galima stebėti visą sūrio gamybos procesą. Lankytojams parodoma, kaip pieno produktai virsta varške, o pastaroji – į sūrį. Vaikai čia galės susibičiuliauti su fermos gyventojomis ožkomis, bei patys pagaminti sūrį. Kitoje fermos erdvėje vyksta įvairios, čia pat pagamintos produkcijos, degustacijos. Prieš išvykstant iš fermos, vietinėje parduotuvėje galima įsigyti sviesto, marmelado bei įvairių rūšių sūrių.

Ukrainos liaudies architektūros muziejus Kijeve

Lankantis šioje, šeimoms draugiškoje, vietoje galima daugiau sužinoti apie senovės Ukrainos architektūrą. Atviroje erdvėje įsikūrusiame muziejuje pamatysite skirtingo laikotarpio bei stilistikos architektūros pavyzdžių: namų, vėjo malūnų, bažnyčių ir mokyklų. Visi pastatai įkurti plačiame, žaluma spinduliuojančiame, parke, esančiame į rytus nuo miesto centro. Atstumai tarp objektų yra pakankamai dideli, todėl čia lankantis teks pamankštinti kojų raumenis ar net įsivaizduoti esant alpinistais, kopiant į stačias įkalnes.

„Pejzažnos alėja yra dar viena vieta, į kurią verta nusivesti vaikus, lankantis Kijeve. Čia rasite daugybę spalvingų skulptūrų, pagamintų remiantis įvairių pasakų motyvais, bei keistų, fantastinių gyvūnų. Ši vieta papuoš kelionės nuotraukų galeriją įvairiomis spalvomis. Lankantis parke galima surengti ir šeimos pikniką“, – pasakojo keliautojas.

123rf.com/Auksinių stogų Kijevas
123rf.com/Auksinių stogų Kijevas

Talino lėlių muziejus

Šiame Talino muziejuje galima išvysti didžiulę lėlių kolekciją, surinktą iš viso pasaulio. Eksponatai – ne tik puošmena. Juos galima pamatyti ir lėlių spektaklio metu, o jie čia vyksta išties dažnai. Vaikai gali ne tik grožėtis šiomis lėlėmis, bet ir patys su jomis žaisti, pasitelkiant kompiuterines technologijas. Moderniomis technologijomis aprūpintame muziejuje vaikai gali „prikelti“ lėles gyvenimui, valdydami jas ekspozicijose esančiuose išmaniuosiuose ekranuose.

Čia galima išvysti lėles iš įvairių pasakų, taip pat pažiūrėti vaizdo įrašus iš senųjų laikų lėlių spektaklių. Siaubo filmų personažus primenančios lėlės, tokios, kaip garsioji Anabelė, yra eksponuojamos muziejaus rūsyje, kurio aplinka tik sustiprina šiurpų šių eksponatų įspūdį.

123rf.com nuotr./Kalėdos Taline
123rf.com nuotr./Kalėdos Taline

Varšuvos Koperniko mokslo muziejus

Koperniko muziejus duris atvėrė vos prieš 7 metus. Tai itin moderni erdvė, aprūpinta naujausiomis, interaktyviam pažinimui reikalingomis, technologinėmis priemonėmis. Muziejuje yra daug atskirų – teminių – erdvių. Įdomiausia, kad erdvės suskirstytos ir pagal lankytojų amžių. Čia galima rasti atskiras sales vaikams iki 5 metų ar lankytojams, kuriems jau virš 14. Šalia muziejaus įsikūręs modernus planetariumas, kuriame galima sužinoti galaktikos paslaptis, bei pasigrožėti, abejingų nepaliekančia, grafine medžiaga apie mūsų visatą. Tiks ir patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Gdansko Jūreivystės kultūros centras

Kiekvienas vaikas svajoja apie nuotykių kupiną pasaulį. Būtent tokį galima atrasti Jūreivystės kultūros centre. Lankantis muziejuje atsiveria platus vandenynų, piratų bei laivų pasaulis. Pasidabinęs kapitono kepure bei ant peties nutūpusia papūga, vaikas čia patirs daug įsimintinų akimirkų. Muziejuje galima sužinoti jūrininkystės istoriją. Lankantis jūreivystės centre, bus įdomu pažaisti su radijo bangomis valdomais laivais, jachtomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius