Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauriausias COVID pacientas: iki šiol viruso nepasiektame salyne – pirmas atvejis

Arktyje esančiame Norvegijai priklausančiame Svalbardo salyne praėjusią savaitę nustatytas pirmasis COVID-19 atvejis. Koronavirusas nustatytas rusų žvejui.
Longjyrbienas
Longjyrbienas / 123rf.com nuotr.

Svalbardo salynas, kurio vienintelė gyvenama sala yra Špicbergenas, yra šiauriausias Norvegijos salynas, esantis už 1000 kilometrų nuo Šiaurės Ašigalio.

Salynas jau 18 mėnesių turi įvedęs labai griežtas atvykimo į jį taisykles. Jos ir leido Svalbardui pasaulinės pandemijos metu išlikti be šio viruso.

Visgi praėjusį trečiadienį laive netoli Lokių salos Barenco jūroje blogai pasijuto rusas žvejys. Jis sraigtasparniu buvo atskraidintas į Longjyrbieną, Svalbardo teritorijos administracinį centrą.

Ligoninė Longjyrbiene yra pati šiauriausia ligoninė planetoje.

Ligoninėje žvejui buvo diagnozuotas COVID-19. Netrukus jis paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniu buvo išgabentas į gerokai didesnę gydymo įstaigą – į ligoninę žemyninėje Norvegijoje, Trumsėje.

Longjyrbieno ligoninės gydytojas Knutas Selmeris „NRK Troms“ sakė, kad visi su žveju kontaktą turėję ligoninės darbuotojai dėvėjo apsaugines priemones – kaukes, kostiumus. Dėl to nesibaiminama, kad virusas galėjo pasklisti salyne.

Visgi Rusijos žvejybiniame laive tikriausiai yra ir daugiau COVID-19 atvejų. Pranešama, kad jis vis dar yra atviruose vandenyse.

Svalbardo ligoninėje yra tik viena lova intensyvios terapijos skyriuje ir tik vienas plaučių ventiliacijos aparatas.

Longjyrbienas buvo pirmasis Norvegijos regionas, kuris paskiepijo visus savo gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius