Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studijuokite egzotiškai: 11 fantastiškų pasaulio vietų spalvingoms studijoms

Dažnas iš baigusių mokslus Lietuvoje galvoja ir apie studijas bei jų pratęsimą užsienyje, tik pirmiausia žiūrima į mokslo kokybę, norimas studijų programas ir mažiausią kainą.Portalas buzzfeed.com pasinaudojo visuotine apklausa ir universitetus parinko ne tik pagal įprastus kriterijus, bet ir pagal įspūdingą aplinką ir vietą, kurioje tikrai nebus nuobodu mokytis. Tai 11 viso pasaulio mokslo įstaigų iš daugumos pasaulio žemynų, kur ne tik gausite žinių, tačiau ir pamatysite pasaulio, egzotiškų kraštų, išmoksite svetimos kultūros.
Studijos geriausiuose pasaulio universitetuose gali būti ir egzotiškos
Studijos geriausiuose pasaulio universitetuose gali būti ir egzotiškos / 123rf.com nuotr.

1. Bondo universitetas, Australija

123rf.com nuotr./Auksinė pakrantė Australijoje
123rf.com nuotr./Auksinė pakrantė Australijoje

Universitetas įsikūręs vadinamoje Auksinėje Australijos pakrantėje (Gold coast), tad studijuodami čia nuolat būsite apsupti puikių paplūdimių, audringų naktinių klubų ir turtingos Australijos kultūros.

Universiteto studentų miestelis garsėja gražiu kraštovaizdžiu ir draugišku personalu. Visgi išvenkite maudynių netoli universiteto teritorijos, nes dažnai čia sukiojasi rykliai. Šiaime tikrai gerą reputaciją turinčiame universitete renkasi studentai iš viso pasaulio, tad tikrai niekada nebus nuobodu. 

2. Keio universitetas, Tokijas, Japonija

123rf.com nuotr./Tokijas
123rf.com nuotr./Tokijas

Keio universitetas buvo pirmoji aukštojo mokslo įstaiga Japonijoje. Todėl čia įdarbinami tik patys kvalifikuočiausi dėstytojai bei aptarnaujantis personalas. Tai nepaprasta mokslo ir žinių vieta – savo misijoje universitetas įrašęs pastangas išugdyti visapusišką ir visaip kaip išsiskiriančią asmenybę. 

Be to, studijuojant Japonijoje, visada šalia bus ir turtinga bei įdomi šalies kultūra. Karšti šaltiniai, žydintys vyšnių sodai tik maža dalis Japonijos turtų esančių ir šalia universiteto. 

3. Granados universitetas, Ispanija 

123rf.com nuotr./Granda
123rf.com nuotr./Granda

Žymus rašytojas Ernestas Hemingway'us yra pasakęs: „Jei turėtumėte aplankyti tik vieną miestą Ispanijoje, tai turėtų būti Granada“. Šis miestas yra užpildytas istoriniais vaizdais, įspūdinga architektūra ir turtinga kultūra. Net neminint, kad čia taip pat verda studentų naktinis gyvenimas.

Tai taip pat pakankamai mažas miestas, kad jį galima būtų pereiti pėsčiomis, visigi jis ir nėra per mažas, kad jaustumėtes kaip kaime. Ir dar tie nemokami flamenko koncertai. UNESCO pasaulio paveldas ir arabų palikimas šiame mieste taip pat įspūdingas. 

4. Fudano universitetas, Šanchajus, Kinija

Wikimedia.org nuotr./450px-Fudan-guanghualou
Wikimedia.org nuotr./Fudano universitetas

Fudano Universitetas įsikūręs Šanchajuje, yra viso kiniško gyvenimo epicentre. Tai universitetas, kuris studentams suteikia geras gyvenimo sąlygas, daug erdvės tyrinėjimams, o ir gyvenimas didžiuliame istoriškai svarbiame Kinijos mieste turi savo žavesio. Studentai Fudano universiteto bendrabučiuose apgyvendinami pilnai įrengtuose butuose ir su angliškai kalbančiais kolegomis, kad kuo lengviau pritaptų aplinkoje. 

Šanchajuje atsidursite pačioje miesto širdyje, o pats miestas vienas greičiausiai augančių ir daugiausiai žadančių megapolių pasaulyje. Čia rasite visko – nuo gerų verslo sąlygų iki aukštosios mados. 

5. Amerikos koledžas Dubline, Airija

Evelinos Butkutės nuotr./Lyfė
Evelinos Butkutės nuotr./Lyfė

Amerikos koledžas Dubline įsikūręs Airijos sostinės centre, Marriono skvere. Pats studentų miestelis pėsčiomis pasiekiamas iš visų Dublino įžymių vietų – teatrų, muziejų, restoranų, galerijų ir studentams taip aktualių barų. Amerikos universtitetas Dubline kaip tik ir deklaruoja tokias vertybes, kurios skatina studentus pažinti ne tik klases ir studijų programas, tačiau ir miestą bei airių kultūrą. 

Be to, šis universitetas pagal mokslo kokybę kažkada buvo reitinguojamas net septintoje vietoje pasaulyje. Na, o jei studijuosite Airijoje, nepraleiskite progos sudalyvauti neįprastose senovinėse airių žaidynėse. 

6. Semestras jūroje

VIDEO: Universitetas jūroje

Tai viena įspūdingesnių studijų galimybių pasaulyje. Pavasario ir rudens semestrais siūloma galimybė 100 dienų studijuoti lave plaukiančiame aplink pasaulį. Šiek tiek trumpesnės kelionės siūlomos vasaros sezonu. Laivo studentai tarp studijų per kelionę aplanko nuo 8 iki 11 šalių. Programa dalinai finansuojama Virdžinijos universiteto JAV. 

7. Belgranos universitetas, Argentinoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sniegu padengtas Mar del Platos paplūdimys Buenos Airėse, Argentinoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sniegu padengtas Mar del Platos paplūdimys Buenos Airėse, Argentinoje

Belgrano universitetas turi akademinių susitarimų net su 142 pasaulio mokymosi įstaigomis ir yra Lotynų Amerikos akademinio bendradarbiavimo tinklo įkūrėjas. Puikios klasės, bibliotekos ir kavinės studentų miestelyje taip pat mąsinas studentus atvykti čia. O kur dar šalia esantis sostinės Buenos Airėsių centras.

Studijuodami šiame universitete puikiai patobulinsite savo ispanų kalbos įgūdžius, taip pat žinias apie Lotynų Ameriką. O jei dar gyvensite vietinėje šeimoje...

8. Niujorko universitetas Berlyne, Vokietija

123rf.com nuotr./Berlynas
123rf.com nuotr./Berlynas

Berlynas jau senokai vadinamas Europos „Silikono slėniu“. Berlynas užsitarnavo jaunatviško, meniško ir kultūriškai turtingo miesto vardą. Modernioji Europos istorija – Antrasis pasaulinis karas, Šaltasis karas – taip pat aiškiai matomi čia.

Tai suteikia studentams galimybę išmokti daug dalykų ir už auditorijų durų. O pats Niujorko universtitetas taip pat puoselėja stiprias ir inovatyvias mokslo tradicijas. Tai puikus derinys – istoriškai ir kultūriškai turitingas miestas bei geras universitetas. 

9. Keiptauno universitetas, Pietų Afrikos Respublika

123rf.com nuotr./Stalo kalnas Keiptaune
123rf.com nuotr./Stalo kalnas Keiptaune

Keiptauno universitetas pirmiausia žinomas dėl savo kerinčio grožio. Kitaip ir negalėtų būti – mokslo įstaiga įkurta ant Stalo kalno, Velnio viršūnės. Dėl to, nuolat matysite Keiptauno panoramą.

Universtiteto bendruomenė ir studentai susirenka čia daugiau nei iš 100 skirtingų pasaulio šalių. Universitetas per daugelį metų užmezgė ryšius ir partnerystę su daugeliu Afrikos ir kitų pasaulio šalių mokslo įstaigomis. 

10.  Lorenzo de'Medici universitetas Florencijoje, Italija

Wikimedia.org nuotr./Florencija
Wikimedia.org nuotr./Florencija

Šis universitetas apsuptas vaizdingų Italijos kaimo kalvų. Studijuoti Florencijoje, reiškiasi vaikščioti tomis pačiomis gatvėmis, kuriomis kažkadaise vaikščiojo Dante, Brunelleschi, Giotto ir daugelis kitų didžių menininkų bei humanistų. Šiame mieste studentai gali tiesig persisunkti didinga miesto istorija, studijuoti italų kalbą viduramžius ir Renesanso laikotarpį menančiuose pastatuose.

Florencija buvo Renesanso lopšys, vieta kur kūrė ir pasaulio supratimą amžiams keitė Leonardas Da Vincis, Machiavellis, Galileo. Tai vieta, kur jus tikrai užplūs įkvėpimas. 

11. VERITAS universitetas, San Chosė, Kosta Rika

123rf.com nuotr./Kosta Rikos paplūdimys
123rf.com nuotr./Kosta Rikos paplūdimys

Šis universitetas labiausiai kreipia dėmesį į regiono meną, dizainą ir architektūrą. VERITAS universiteto programa labai pažangi, suteikianti puikias galimybes tobulėti audiovizualinių menų, dizaino ir achitektūros srityse su puikiomis perspektyvomis darbo rinkoje. 

O studijuoti Kosta Rikoje iš tiesų gali būti labai smagu. Ši tropikų sala labiau primena rojaus kamplelį. Aplink San Chosė miestą stūkso trys ugnikalniai. Jų šlaituose įskūrę maži miestukai, kavos plantacijos ir ūkiai. Šioje šalyje tikrai yra daug ką aplankyti, tačiau verčiausi La Pazo krioklių sodai. Čia jūsų oda pasidengs gaivia drėgme. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius