Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogos vienos, o kurortai keli: jungtiniai poilsio turai – nuo rudens

Ištrūkti šiltam ir saulėtam poilsiui, kai Lietuvoje jau vėlyvas žvarbus ruduo ar šaltuku besikandžiojanti žiema – pats geriausias metas. Be to, būtent tuo metu plačiausiai duris atveria egzotiški ir lietuvius vis dar itin traukiantys kraštai. Šiemet išsiruošti į nepamirštamą kelionę yra dar vienas svarbus argumentas – nuo šiol lietuviams bus siūlomi jungtiniai poilsio turai į egzotiškus kraštus. Vienos kelionės metu keliauninkai ilsėsis ne viename, o keliuose kurortuose.
Atostogos
Atostogos / 123rf.com

Rudens naujiena

Keliautojų poreikiai, kriterijai ir lūkesčiai yra skirtingi. Vienus traukia artimos šalys, kitus tolimesnės, vieni mėgsta keliauti autobusu, kiti lėktuvu, vienus traukia kalnai ir miestai, antrus jūra ir smėlis. Vis dėlto atostogautojus bendrai galima skirti į tuos, kurie labiau mėgsta pažintines keliones, ir į tuos, kuriems arčiau širdies paplūdimio poilsis, kaitri saulė ir egzotika. Į pastaruosius ir orientuotos rudens kelionių naujovės.

Galbūt dažnam atrodytų, kad poilsinių kelionių mėgėjai yra sėslūs, juk jų tikslas – jūra ir saulė – „visur atrodo taip pat“. Tačiau vienas iš didžiausių tokio poilsio entuziastų pageidavimų buvo „sukombinuoti“ kelis kurortus. Leisti pajusti tos pačios valstybės kelių regionų dvasią, pajusti šiaurinės ar pietinės dalies skirtumus, o galbūt aplankyti net kelis greta esančių šalių kurortus. Šį pageidavimą vienas didžiausių šalies kelionių organizatorių „Novaturas“ atostogautojams pristato jau šių metų rudenį.

Vienas iš didžiausių tokio poilsio entuziastų pageidavimų buvo „sukombinuoti“ kelis kurortus.

Poilsis skirtinguose kurortuose iš tiesų nebloga galimybė labiau pažinti šalį, kurioje pasirenkama atostogauti. Neretai keli kurortai gali atskleisti visiškai skirtingus valstybės charakterius, spalvas. Galiausiai, leidžia derinti ir skirtingus poilsio tipus. Dalį atostogų keliautojai gali praleisti aktyvesniame kurorte, o kitą dalį – visiškoje ramybėje. Negana to, suteikiama galimybė vienų poilsinių atostogų metu aplankyti net kelias šalis, pavyzdžiui, Šri Lanką ir Maldyvus atveju.

Neabejojama, kad šis poilsinių kelionių akcentas atostogautojams patiks, mat jis padiktuotas būtent keliautojų poreikių.

Trys Emyratų stotelės

Vėlyvo rudens ir žiemos atostogoms atostogautojams siūlomos keturios jungtinių poilsio turų kryptys. Pirmoji – kontrastų kupini Jungtiniai Arabų Emyratai, kurie gali apakinti prabanga, suvilioti dykumomis, sužavėti įspūdingais pastatais ir paplūdimiais.

Jungtinis poilsio turas leis įkvėpti trijų Jungtinių Arabų Emyratų kurortų – nepakartojamo Dubajaus, Ras al Chaimos ir Fudžeiros – dvasios. Dubajų nesuklysime pavadinę bene pagrindiniu ir reikšmingiausiu šalies miestu. Tai svarbiausias šalies ekonominis centras, tviskantis auksu, prabanga ir modernumu, tačiau nenuviliantis ir paplūdimio mėgėjų. Kelios dienos čia neišdildomų įspūdžių paliks kiekvienam keliautojui.

Kita „stotelė“ – Ras al Chaima, atvers visiškai kitokį Jungtinių Arabų Emyratų veidą. Tai – dykumose ir kalnuose paskendęs miestas. Jame puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra, jis keliautojus vilioja puikiais paplūdimiais, vandens pramogomis ir karštuoju Chaato šaltiniu, turinčiu gydomųjų savybių.

Galiausiai, siūloma kelioms dienoms apsistoti ir nepakartojamu gamtovaizdžiu traukiančioje Fudžeiroje. Minkšto smėlio paplūdimius skalauja Indijos vandenynas, netoli įsitaisę įspūdingi Hadžaro kalnai, o kur dar Varea krioklio grožis ir draustiniai. Tai puikus atostogų pabaigos akcentas.

Šri Lanka ir Maldyvai – per vienas atostogas

Dar vienas jungtinių poilsio turų pasirinkimų, skirtas mėgstantiems rojų primenančias atostogas. Vienų atostogų metu – pažintis su dviem unikaliomis nepakartojamo grožio salomis. Ko jau ko, bet švelnaus kojas kutenančio smėliuko, šilto Indijos vandenyno ir paplūdimio link romantiškai palinkusių palmių čia netrūks.

123rf.com/Maldyvai
123rf.com/Maldyvai

Nusileidęs arbata kvepiančioje ir ramų budizmo prieskonį turinčioje Šri Lankoje atostogų dvasią pajus kiekvienas. Žavės ne tik įstabaus grožio paplūdimiai, bet ir europiečio akiai neįprasta gamta bei gyvūnija. Panorus galima pasinerti į džiunglių ekskursijas, arbatos ar prieskonių degustacijas. O kiek prisilietus prie Indijos perlu vadinamos salo unikalumo, kelti sparnus į ne mažiau išskirtinius Maldyvus.

Tūkstančio salų valstybė – būtent taip vadinami Maldyvai. Tuo kiekvienas įsitikina dar nepalietęs Maldyvų žemės – po vandenyną išsibarsčiusių salų gausybė sukelia susižavėjimą jau leidžiantis lėktuvu. Akiai mieli žydri vandens toliai, romantiški mediniai nameliai ant jų, nesibaigiančios vandens pramogos ir saulė. Tai traukia atostogų mėgėjus į Maldyvus.

Du skirtingi Vietnamai

Jungtinį turą į pasaulio vis labiau atrandamą Pietryčių Azijos stebuklą Vietnamą galima vadinti dviveidžiu. Pirmiausia keliautojai susipažįsta su itin svarbiu šalies miestu – Ho Či Miniu. Būtent šiame mieste susiduria senovę menantis ir šių dienų Vietnamas. Šalia ilgus amžius menančių ir apie istoriją kalbančių pastatų – modernūs pastatai, dangoraižiai. Atrodo, šiame mieste atsiskleidžia visa šalies istorijos, kultūros ir tradicijų paletė.

Shutterstock nuotr./Vietnamas
Shutterstock nuotr./Vietnamas

Likusi atostogų dalis paskirta turistų itin numylėtam Fan Tieto kurortui. Nedidelis žvejų kaimelis šiandien vadinamas tikru keliautojų rojumi, kur puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra ir netoli jūros įsitaisę puikaus kraštovaizdžio apsupti viešbučiai. Negali nepaminėti, kad Fan Tietas – jūros gėrybių sostinė, kur, jei ne čia, paragauti pačių įvairiausių ir įmantriausių patiekalų.

Garsiojo Tailando dvelksmas

Keliaujant į Tailandą, jungtinio poilsio turo metu suplanuoti trys „nutūpimai“. Iš pradžių laukia kelios naktys įspūdingame Bankoke, dar vadinamame „Rytų Venecija“ arba „Angelų miestu“. Tai miestas, kuriame įspūdžių „gaudyti“ nereikia, jie „pagauna“ patį keliautoją, kur jis tik bepasisuka. Šimtai kanalų, auksu ir prabanga tviskančios šventyklos, itin šiuolaikiški pastatai ir alyvmedžiai. Jų garbei ir pavadintas miestas, mat Bankokas reiškia alyvmedžių vietą. Miesto kvapai, skoniai ir šurmulys užburia taip, kad atsitraukti galbūt ir nesinori, tačiau paplūdimio malonumai laukia.

123rf.com/Tailandas
123rf.com/Tailandas

Keliautojai gali rinktis, kur tęsti poilsį – viename populiariausių ir garsiausių pasaulio kurortų Patajoje ar ne tokiu šurmulingu gyvenimu pasižyminčiame Ko Čange. Pirmasis – puikiausiai tinkamas keliautojams, kurie po šiltos jūros bangų ir saulės vonių dar mielai neria ir į naktinį kurorto gyvenimą. Antrasis – mėgstantiems ramesnį poilsį egzotiškos gamtos apsuptyje. Ko Čangas sužavi savo balto smėlio paplūdimiais, koralų rifais ir kriokliais.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius