Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailandas atsisako skiepytų keliautojų testavimo: štai 5 vietos, kurias ten verta aplankyti

Nuo gegužės 1 d. paskiepytiems keliautojams Tailandas atšaukė visus testavimo dėl COVID-19 reikalavimus, rašoma „Euronews“.
Puketas, Tailandas
Puketas, Tailandas / 123RF.com nuotr.

Nuo gegužės 1 d. paskiepytiems turistams nebereikės pateikti įrodymų, kad prieš atvykstant į šalį buvo atliktas PGR tyrimas (arba atlikti tyrimą atvykus į šalį). Tačiau pasiskiepiję turistai vis tiek turės užsiregistruoti Tailando pasui gauti. Tam reikės skiepijimo pažymėjimo ir sveikatos draudimo poliso, kurio draudimo suma – ne mažesnė kaip 9 325 eurų, įrodymo.

Neskiepytiems keliautojams nebereikės pateikti įrodymų, kad prieš atvykimą atliktas PGR testas buvo neigiamas. Tačiau atvykę į šalį jie turės penkias dienas būti karantine, o penktą viešnagės dieną atlikti PGR testą.

Neskiepyti asmenys taip pat turės užsiregistruoti Tailando pasui gauti, pateikdami penkių dienų viešbučio rezervaciją ir tuos pačius draudimo poliso reikalavimus kaip ir skiepyti keliautojai. Jei neskiepyti keliautojai, naudodamiesi Tailando paso sistema, pateiks įrodymą, kad PGR testas, atliktas per 72 valandas po kelionės, yra neigiamas, jiems atvykus nereikės laikytis karantino.

123rf.com / Naktinis Bankokas, Tailandas
123rf.com / Naktinis Bankokas, Tailandas

Oficialias Tailando kelionių rekomendacijas rasite čia.

Nepriklausomai nuo to, kokiomis aplinkybėmis keliaujama, Tailande galima atsipalaiduoti, pailsėti ir pažinti turtingą šalies istoriją. Štai 5 mėgstamiausios veiklos šioje šalyje.

5. Tailando istorijos pažinimas Ajutajoje

Senovinis Ajutajos miestas, nuo 1991 m. įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra maždaug už 89 km į šiaurę nuo Bankoko. Ši istorinė vietovė įkurta XIV a. Kadaise tai buvo svarbus regiono valdžios centras, tačiau 1767 m. ją sunaikino įsiveržusi Birmos kariuomenė.

123RF.com nuotr. / Senovinis Ajutajos miestas, Tailandas
123RF.com nuotr. / Senovinis Ajutajos miestas, Tailandas

4. Atsipalaidavimas Krabio paplūdimiuose

Jei istorijos daugiau nei pakanka, metas atsipalaiduoti paplūdimyje. Tailande nėra geresnių paplūdimių už tuos, kuriuos rasite Krabyje. Švytinčiu turkio spalvos vandeniu, ryškiai baltu smėliu ir raižytomis žaliomis uolomis žavintys paplūdimiai nenuvils net labiausiai patyrusio keliautojo.

123RF.com nuotr. / Krabio paplūdimiai, Tailandas
123RF.com nuotr. / Krabio paplūdimiai, Tailandas

3. Nardymas prie Similano salų

Šis 11 salų archipelagas siūlo vieną geriausių nardymo vietų Tailande. Šios salos 1982 m. paskelbtos nacionaliniu parku ir jose knibždėte knibžda gyvybė. Čia galima tikėtis pamatyti vešlius miškus, auksinius paplūdimius ir koralinius rifus.

123RF.com nuotr. / Similano salos, Tailandas
123RF.com nuotr. / Similano salos, Tailandas

2. Apsilankymas triukšmingame Bankoko mieste

Jokia kelionė į Tailandą nebūtų išsami, jei neaplankomas Bankokas – spindinčios šalies sostinė. Nesvarbu, ar lankomasi dėl neoninio naktinio gyvenimo, ar norima susipažinti su turtinga miesto budizmo istorija, čia kiekvienas ras ką nors sau.

123RF.com nuotr. / Bankokas, Tailandas
123RF.com nuotr. / Bankokas, Tailandas

1. Vakarėlis Pangano saloje

Prie pat Tailando įlankos pakrantės esanti Pangano sala per pastaruosius kelerius metus tapo vakarėlių sinonimu. Joje kas mėnesį rengiami vakarėliai, kurie švenčiami per pilnatį. Dėl COVID pandemijos šie renginiai buvo atšaukti, tačiau 2022 m. jie vėl sugrįš.

123RF.com nuotr. / Pangano sala, Tailandas
123RF.com nuotr. / Pangano sala, Tailandas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius