Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nurodė „Ryanair“ panaikinti mokesčius už rankinį bagažą, bendrovė to nedarys

Ispanijos teismas oro linijų „Ryanair“ bagažo politiką pavadino „perdėta“ po to, kai keleivė turėjo susimokėti baudą už pernelyg sunkų rankinį bagažą, rašo BBC.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keleivė turėjo sumokėti papildomus 20 Eur, kad galėtų pasiimti savo 10 kilogramų sveriantį lagaminą į lėktuvo saloną. „Ryanair“ pagal praėjusiais metais pakeistas taisykles į saloną nemokamai leidžia pasiimti tik nedidelį krepšį, kuris tilptų po priešais esančia kėde.

Moteris skrido iš Madrido į Briuselį, ir oro uoste už per sunkų bagažą jai teko susimokėti. Ji dėl to kreipėsi į teismą Ispanijoje.

Ispanijos Komercinis teismas paskelbė, kad oro linijos turėtų grąžinti moteriai sumokėtus pinigus ir užaugusias palūkanas. Ji prašė ir 10 Eur kompensacijos, tačiau teisėjas nusprendė, kad incidentas nesukėlė tiek streso, kad reikėtų skirti kompensaciją.

Teisėjo nuomone, moters lagaminas lengvai galėjo tilpti į saloną. Teismas paskelbė, kad „Ryanair“ turėtų atsisakyti savo bagažo politikos ir pakeisti savo taisyklių nuostatas, nes jos nesuderinamos su Ispanijos nacionaline ir ES teise. Pagal ją rankinis bagažas yra būtina oro transporto paslaugų dalis, ir jo pervežimas turi būti leistinas be jokių papildomų mokesčių

Oro linijos atkirto, kad politikos keisti neplanuojama.

„Teismo sprendimas nepadarys įtakos „Ryanair“ bagažo politikai (nei ankstesnei, nei ateityje), nes tai yra atskiras atvejis, kuris netinkamai interpretavo mūsų komercinę laisvę nustatyti mūsų salono bagažo dydį“, – rašoma „Ryanair“ pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius