Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Torpedownia“ – neįprastas reginys Lenkijos pajūryje

Visai šalia Lenkijos krantų galima pamatyti neįprastą reginį paplūdimyje – šalia Gdynės dūli Antrojo pasaulinio karo laikų torpedų paleidimo stotis.
Torpedownia
Torpedownia / 123rf.com nuotr.

Gdynės Babie Doły rajone galima plika akimi pamatyti už maždaug 300 metrų nuo kranto likusį niūrų Antrojo pasaulinio karo laikų palikimą – apleistą vokiečių statytą torpedų paleidimo stotį.

Kompleksas, kurį lenkai pakrikštijo „Torpedownia“, buvo aktyviai naudojamas vos kelerius metus – nuo 1942 iki 1945 m., kai šios vietos buvo užimtos nacistinės Vokietijos.

Po karo žemės grąžintos Lenkijai, o torpedų stotį užėmė sovietų armija. Sovietai kompleksą kurį laiką naudojo karinių pajėgų narių mokymams, tačiau ilgainiui stotis buvo apleista. Visa įranga buvo išgabenta į Sovietų Sąjungą.

Kadaise iki stoties vedęs ilgas medinis tiltas buvo susprogdintas, kad į kompleksą neklaidžiotų civiliai. Metams bėgant pats statinys pradėjo byrėti į Baltijos jūrą, nors didelė jo dalis tebestovi kaip niūrus paminklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius