Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TUI stabdo britų kelionių užsakymus į žemyninę Ispaniją

Turizmo milžinė TUI atšaukė visus britų kelionių užsakymus į žemyninę Ispaniją nuo pirmadienio iki rugpjūčio 9 dienos po netikėto JK vyriausybės sprendimo iš Ispanijos grįžtantiems keliautojams taikyti karantiną.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

Naujoji saviizoliacijos taisyklė, netikėtai įsigaliojusi šeštadienio vidurnaktį vos po kelių valandų nuo jos paskelbimo, įvesta dėl to, kad kai kuriose Ispanijos dalyse pastarosiomis savaitėmis padaugėjo koronavirusinės infekcijos užkrato atvejų.

Visgi kitos didžiosios JK oro linijų bendrovės kol kas susilaikė nuo skrydžių į Ispaniją atšaukimo.

Didžiausia kelionių organizatorė Jungtinėje Karalystėje (JK) TUI teigė, kad jos sprendimas netaikomas Balearų ir Kanarų saloms, kur COVID-19 atvejų skaičius yra žymiai mažesnis nei žemyninėje Ispanijoje.

Tuo tarpu poilsiautojai, jau išvykę į Ispaniją, galės parskristi į JK, kaip planavę.

Vokietijai priklausanti TUI teigė, kad klientai, kuriems įtakos turėjo skrydžių atšaukimai, galės atgauti visus sumokėtus pinigus arba pasirinkti kitas kelionių datas.

Pasak operatorės, ji bendrauja su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų tarnyba, kad „suprastų“, kodėl vyriausybė įvedė karantino priemones visai Ispanijai, kai kelionių į Balearų ir Kanarų salas rekomendacijos nėra tokios griežtos.

„Manome, kad reikėtų apsvarstyti regioninių kelionių koridorių galimybę“, – sakoma bendrovės pranešime.

„JK vyriausybė turėtų glaudžiai bendradarbiauti su kelionių industrija, nes toks neapibrėžtumo ir painiavos lygis kenkia verslui ir nuvilia tuos, kurie tikisi pelnytų atostogų“, – pridūrė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius