-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo parodoje „ADVENTUR 2015“ – neatrasta Lietuva ir atsakingai suplanuotos kelionės

„Ateik pasiruošęs!“ – tokį šūkį šiemet pasirinko tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos „ADVENTUR“ organizatoriai. Turizmo sektoriaus metų renginiu vadinama paroda vyks 2015-ųjų sausio 23-25 dienomis „LITEXPO“ parodų ir kongresų centre. Renginyje daug dėmesio ketinama skirti ne tik kelionėms į užsienį, bet ir nepažintiems Lietuvos turizmo objektams.
Pernai parodoje apsilankė per 16 tūkst. kelionėmis besidominčių lankytojų.
Pernai parodoje apsilankė per 16 tūkst. kelionėmis besidominčių lankytojų. / Parodos organizatorių nuotr.

Trijų dienų nuotaikingas mini turas kvies aplankyti dar nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, pasiūlys idėjų, kaip keliauti su šeima, bendradarbiais, kaip užsienyje rengti šventes, išmokys atsakingai rinktis, planuoti ir organizuoti savo išvykas. Etnografinių regionų metais parodoje ypač daug dėmesio bus skirta Lietuvos ir jos kultūros paveldo temai.     

Parodos organizatorių nuotr./Turizmo paroda ADVENTUR 2015 vyks kitų metų sausio 23-25 dienomis
Parodos organizatorių nuotr./Turizmo paroda ADVENTUR 2015 vyks kitų metų sausio 23-25 dienomis

„Po 2014 metų „ADVENTUR“ parodos paaiškėjo, kad Lietuvos turizmo sektorius yra sėkmingiausiai auganti ūkio dalis, – sako Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Danutė Mažeikaitė. – Neabejoju, kad tokia pat sėkmė lydės ir 2015-ųjų parodą. Šis renginys sutraukia ir profesionalus, ir keliautojus. Tai vieta, kur susitikę konkurentai vienas kitą stebina naujais produktais, pasiūlymais, vis gerėjančia klientų aptarnavimo kokybe. Būtent šioje parodoje tampa aišku, kaip jų pastangas vertina klientai-turistai“.

Parodos lankytojų apklausos rodo, kad „ADVENTUR“ lankosi smalsūs, naujovių ir informacijos ieškantys žmonės, norintys sudėlioti asmeninį savo atostogų ar kelionių scenarijų, planuojantys ne tik tolimas keliones, bet ir netikėtas, originalias savaitgalių išvykas.

Nori keliauti į egzotiškus kraštus ir po Lietuvą

2014-aisiais „ADVENTUR“ aplankė per 16 tūkstančių žmonių. „Lietuviai – keliaujanti tauta“, – neabejoja parodos organizatoriai ir sako, kad lankytojai parodoje ne tik įvertina rinkos naujienas, bet ir ieško patrauklių kelionių pasiūlymų, idėjų, kaip keliauti kitaip. Žmonėms įdomūs ir parodoje vykstantys renginiai – susitikimai su garsiais keliautojais, žinomais žmonėmis. 

Parodos organizatorių nuotr./Parodoje daug dėmesio bus skirta Lietuvos neatrastoms vietoms.
Parodos organizatorių nuotr./Parodoje daug dėmesio bus skirta Lietuvos neatrastoms vietoms.

„Išsiaiškinome, kad net 46 proc. parodos lankytojų ateina nusiteikę pirkti kelionę už patrauklią kainą, – sako projekto vadovė Dovilė Vertelytė-Saldukienė. – Pastaruoju metu keliautojai vis labiau domisi neįprastais maršrutais, kelionėmis į egzotiškas šalis, pavyzdžiui: Indoneziją, Iraną. Pastebimai kyla susidomėjimas ir Lietuva. Net 24 proc. lankytojų parodoje ieško informacijos apie galimybes keliauti, poilsiauti, atostogauti gimtinėje. 2015-ieji Lietuvoje paskelbti Etnografinių regionų metais. Parodos lankytojams suteiksime galimybę geriau pažinti, suprasti šalies regionus ir jų kultūrinį paveldą“.

Keliones ragina planuoti iš anksto ir atsakingai

Kitų metų sausį vyksiančios turizmo parodos akcentas – „Planuok keliones atsakingai“. „Parodoje kalbėsime apie atsakingą kelionių planavimą, skatinsime tėvus atidžiau stebėti, kaip jų vaikų išvykos planuojamos ugdymo įstaigose. Moksleiviams ir mokytojams „ADVENTUR“ taps gyva, interaktyvia geografijos pamoka, kurioje laukia neatrasti Lietuvos ir pasaulio kampeliai, susitikimai su garsiais keliautojais, jų pasakojimai ir atradimai“, – sako D.Vertelyte-Saldukienė.

Trečiąjį kartą vyksianti paroda išlaikys temų tradicijas. Trečioji „Litexpo“ salė atiduota Lietuvai ir vadinsis „Pažink Lietuvą“. Čia bus pristatomas kultūrinis turizmas – šalies pilys, dvarai, muziejai. Taip pat – kaimo turizmas, kuriame persipynęs aktyvus laisvalaikis, poilsis su šeima, kultūrinis paveldas, verslo renginiai, aktyvus poilsis Lietuvoje – turistiniai, pėsčiųjų žygiai, savaitgalio ar net dienos išvykos, miestų turizmas – Lietuvos turizmo informacijos centrai, miestų turai, ekskursijas rengiančios organizacijos.

Parodos organizatorių nuotr./Pirtininkų prisistatymas parodoje.
Parodos organizatorių nuotr./Pirtininkų prisistatymas parodoje.

Ketvirtoji parodų centro salė pavadinta „Poilsiauk aktyviai“. Joje bus pristatyti pramogų parkai, sporto klubai, medžioklė, žūklė, turizmo ir sporto inventorius: palapinės, miegmaišiai, biliardo stalai, slidės, pačiūžos, jėgos aitvarai, sporto drabužiai, avalynė.

Penktoji parodų salė skirta temai „Atrask pasaulį“. Čia prisistatys užsienio šalys ir keliones organizuojančios agentūros. Lietuvos kelionių organizatoriai parodos lankytojams ruošia nuolaidas ir staigmenas. Čia bus galima dairytis ne tik patrauklių scenarijų atostogoms, bet ir galimybių įsigyti kelionę pigiau. Pirmą kartą parodoje dalyvaus Norvegija ir Seišelių salos. Naujus kelionių maršrutus skelbs bei savo šalių pristatymus rengs Latvija, Estija, Baltarusija, Lenkija, Tunisas, Turkija, Iranas, Tailandas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Čekija ir daugelis kitų šalių.

Parodos organizatorių nuotr./Netrūks egzotiškų šalių pristatmų.
Parodos organizatorių nuotr./Netrūks egzotiškų šalių pristatmų.

Reklamuos garsiausius muzikos renginius Lietuvoje

Viena iš parodos naujienų – „Kelionių muzika“. Pirmą kartą parodoje bus pristatyti garsiausi Lietuvos muzikos festivaliai. „Šitaip, per muziką, skatiname jaunimo norą keliauti ir pažinti Lietuvą“, – sako parodos projekto vadovė D.Vertelytė-Saldukienė.

Dar viena naujiena, kuri, organizatoriai neabejoja, pradžiugins savo kelionių akimirkas mėgstančius fiksuoti keliautojus – „Kelionių fotografija“. Parodos dienomis vyks susitikimai su garsiais Lietuvos fotografais, interaktyvūs renginiai, kuriuose bus mokoma fotografuoti ir filmuoti, pristatoma keliautojams skirta foto ir filmavimo technika.

Maisto kvapais parodos lankytojus vilios „Pasaulio tautų mugė“. Joje įvairių šalių atstovai siūlys savo nacionalinius valgius, pasakos apie savo šalių papročius, tradicijas, demonstruos tautinius šokius, pristatys muziką.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius