Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija jau šią savaitę įsileis medicinos turistus iš 31 šalies

Turkija stengiasi kuo greičiau, bet saugiai vėl atnaujinti tarptautines keliones. Visų pirma startuos medicininis turizmas. Ankara paskelbė, kad nuo jau šią savaitę bus leidžiama atvykti į Turkiją gydymosi tikslais. Tiesa, tik iš 31 valstybės.
Antalija, Turkija
Turkija / 123rf.com nuotr.

Šeštadienį Turkijos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad nuo gegužės 20 d. vėl atnaujinamas medicininis turizmas. Žinoma, kol kas dar galios specialios saugumo priemonės, izoliacijos taisyklės. Tačiau užsieniečiams visgi bus leidžiama atvykti į ligonines ir sulaukti gydymo.

Bus leista kartu atvykti ir lydintiems asmenims. Pagal skelbiamas taisykles, į šalį kartu galės atvykti daugiausiai du pacientą lydintys asmenys. Visiems jiems bus atlikti testai dėl COVID-19, už juos jie patys turės susimokėti. Jie bus vykdomi Turkijos oro uostuose, kol kas bus leidžiama atskristi tik per Stambulą ir Ankarą.

Jeigu testą galima atlikti atvykstančių žmonių namų šalyje, tuomet bus privaloma tai padaryti likus ne daugiau nei 48 valandoms iki kelionės. Tik koronaviruso neturintys asmenys bus įleidžiami.

Vos atvykę į Turkiją, pacientai ir jų palydovai bus iškart nugabenti į ligoninę. Iš jos jie negalės niekur kitur išvykti. Ligoninėse vienas aukštas ar koridorius bus skirtas specialiai iš užsienio atvykstantiems pacientams.

Turkija leido atvykti 31 šalies piliečiams, Lietuvos sąraše nėra. Gali atvykti Irako, Libijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Turkmėnijos, Uzbekijos, Graikijos, Ukrainos, Rusijos, Džibučio, Alžyro, Kosovo, Makedonijos, Albanijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Rumunijos, Serbijos, Bulgarijos, Moldovos, Somalio, Kuveito, Kataro, Bahreino, Omano, Vokietijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Pakistano, Kirgizijos ir Šiaurės Kipro piliečiai.

Turkija leido atvykti 31 šalies piliečiams, Lietuvos sąraše nėra.

Atvykti gydytis galim taip pat tik dėl tam tikrų ligų.

Pastaraisiais metais Turkija yra tapusi populiaria medicininio turizmo kryptimi. 2018 m. dėl gydymo į Turkiją buvo atvykę apie milijonas užsienio piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius