-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkija nebereikalaus neigiamo PGR testo iš atvykstančių iš 16 šalių

Turkijos Sveikatos ministerija pranešė, kad atvykstantiems iš 16 šalių ir regionų nebereikės pateikti neigiamo koronaviruso testo (PGR). Deja, Lietuvos šiame sąraše nėra, nors yra Estija ir Latvija.
Alanija
Alanija / 123rf.com nuotr.

16 šalių ir regionų: Honkongas, Kinija, Taivanas, Vietnamas, Australija, Naujoji Zelandija, Singapūras, Tailandas, Pietų Korėja, Izraelis, Japonija, Jungtinė Karalystė, Latvija, Liuksemburgas, Ukraina, Estija.

Kodėl sąraše yra Latvija ir Estija, bet nėra Lietuvos? Nors Turkija neskelbia, kokiais kriterijais vadovaudamasi sudarė 16 šalių sąrašą, tikėtina, kad buvo vertinama epidemiologinė situacija. Paskutiniais (balandžio 29 d.) ECDC duomenimis, Latvijoje naujų koronaviruso atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų yra 404.05. Estijoje – 446.58. Tuo tarpu Lietuvoje – 540.03.

Laiške, kurį Sveikatos ministerija nusiuntė Vidaus reikalų ministerijai, rašoma, kad sprendimas įsigalios nuo gegužės 15 d.

Atvykstantys iš kitų šalių ir tolia prieš kelionę turės pasidaryti COVID-19 testą (PGR). Jis turi būti atliktas ne anksčiau nei likus 72 val. iki atvykimo į Turkiją. Reikalavimas galioja iki gegužės 31 d., ar vėliau bus pratęstas – neaišku.

Testas yra privalomas visiems, atvykstantiems oro, sausumos, jūros transportu. Vaikams iki 6 metų ir vykstantiems tranzitu per Turkiją turėti neigiamo PGR testo nereikia.

Nuo testo būtinybės nėra atleidžiami nei paskiepyti, nei koronavirusu persirgę asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius