Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos kurorte liko apstulbę gavę sąskaitą: kebabas – 48 Eur, kava – 8 Eur

Kasmet poilsiautojai Lietuvoje skundžiasi, kad kainos Lietuvos pajūryje – kaip prabangiausiuose kurortuose, o atostogauti užsienyje yra pigiau. Ir viena iš tų pigesnių krypčių dažniausiai įvardijama Turkija. Visgi ir čia kainos gali būti astronominės – kaip pamatė sąskaitą restorane gavę lankytojai.
Turkijos kurorte liko šokiruoti gavę sąskaitą: kebabas - 48 Eur, kava - 8 Eur
Turkijos kurorte liko šokiruoti gavę sąskaitą: kebabas – 48 Eur, kava – 8 Eur / 123rf.com nuotr.

Britų portalas „The Daily Mal“ paskelbė čekio nuotrauką, kurią jiems atsiuntė skaitytojas. Sąskaita gauta paplūdimio restorane Bodrume, kuris yra populiarus kurortas Turkijoje.

Restorane kebabai svečiams kainavo net po 48 Eur. Dvigubas espresas ir „Coca Cola“ – po 8 Eur, už turkiškos kavos puodelį teko taip pat pakloti 7 Eur. Net ir Turkijos žiniasklaida susidomėjo šios sąskaitos nuotrauka, ji taip pat pastebėjo, kad įrašytas net mokestis už patekimą prie jūros.

Anksčiau buvo kilęs ne vienas skandalas, kai turistai pasidalindavo gautomis astronominėmis sąskaitomis Italijoje. Vieni turistai piktinosi turėję mokėti 81 Eur už du mėsainius ir kavą. Prieš kelerius metus britai apstulbo gavę sąskaitą Venecijoje – netyčia pravalgė 526 eurus, kai padavėjas jiems atnešė neužsakytų patiekalų. 2018 m. turistai Venecijoje kreipėsi į policiją, kai už maistą gavo 1,1 tūkst. eurų sąskaitą. Kiti turistai Venecijoje už vandenį ir kavą yra gavę ir 43 eurų sąskaitą.

Italijoje po tokių skandalų įsikišdavo ir merai, žadėdami imtis tvarkyti situaciją, baudas gaudavo ir patys restoranai. Bet Bodrumo meras gina restorano elgesį. Anot jo, Bodrumas priklausomas nuo pajamų iš turizmo, todėl turi „iš turistų kišenių pasiimti kiek tik gali, iki paskutinio cento“.

„Man nerūpi, kad kažkas nori mokėti daugiau už kebabą, – „The Daily Sabah“ cituoja merą Ahmetą Arasą. – Jie gali mokėti kad ir 100 tūkst. lirų, jeigu nori. Bet yra ir vietų, kur kebabas čia kainuoja 20 lirų. Verslui skaudų smūgį jau sudavė COVID-19 pandemija. Jie negali išgyventi, – teisino kainas meras, bet visgi pridūrė: – Žinoma, tai nereiškia, kad jie turi užsiprašyti per didelės kainos iš klientų.“

Meras atkreipė dėmesį, kad Bodrume lankosi ir vieni turtingiausių žmonių pasaulyje – nuo verslo magnatų iki karalių, kurie čia tikisi aukštesnės aptarnavimo kokybės.

„Jums nereikia eiti į tokias vietas, bet jos tikrai turi savo klientų, kurie mokės tokią kainą. Jei Bodrumas siūlys pigesnį produktą, čia pinigus paprastai išleidžiantys turistai juos išleis kitur – Santorine ar Ibizoje, pavyzdžiui“, – aiškino meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius