-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Užsienio turistų srautas Didžiojoje Britanijoje 2018 metais pasieks naują rekordą

Užsienio turistų srautas Didžiojoje Britanijoje 2018 metais pirmą kartą viršys 40 mln. žmonių, o jų išlaidos pasieks rekordinius 27 mlrd. svarų (apie 36 mlrd. JAV dolerių), prognozuoja nacionalinė turizmo agentūra „VisitBritain“.
Edinburgo festivalis
Edinburgo festivalis / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Didžiosios Britanijos populiarumas tarp turistų didėja dėl staigaus svaro kurso smukimo euro ir JAV dolerio atžvilgiu, kurį paskatino Londono sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES).

2017 metais šalyje apsilankė apie 39,9 mln. užsienio turistų. 2018 metais, „VisitBritain“ vertinimais, užsienio turistų srautas padidės 4,4 proc. iki 41,7 mln. žmonių.

Tai reiškia, kad viešbučiai ir restoranai tokiuose populiariuose Didžiosios Britanijos miestuose kaip Londonas, Edinburgas, Batas ir Kembridžas gali tikėtis rekordinių metų, rašo britų laikraštis „The Guardian“.

„Turizmas yra vienas vertingiausių Didžiosios Britanijos eksporto sektorių. Tai taip pat yra sektorius, kuriame visame pasaulyje vyrauja didelė konkurencija, taigi 2017 metų rezultatai rodo, kad Didžioji Britanija ir toliau geba varžytis dėl lankytojų. Jie taip pat rodo turizmo sektoriaus, kaip ekonomikos augimo variklio, svarbą“, – pareiškė „VisitBritain“ vadovė Patricia Yates.

Šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais Didžiojoje Britanijoje apsilankė 19,6 mln. turistų iš Europos šalių – 4 proc. daugiau negu tuo pat laikotarpiu pernai.

Turistų iš Šiaurės Amerikos padaugėjo 14 proc. iki daugiau nei 3,8 milijono.

O turistų iš kitų šalių, įskaitant Australiją, Kiniją, Indiją ir Artimųjų Rytų šalis, padaugėjo 15 proc. iki 5 milijonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius