-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdai gniaužia kvapą: paskelbtos gražiausios šių metų peizažų nuotraukos

Magiškai atrodantys kalnai, dramatiški audros debesys, gėlėtos kalnų pievos ir žvaigždėtas dangus... Šių metų „International Landscape Photographer of the Year“ (Metų tarptautinio peizažo fotografo) konkurso geriausieji darbai tiesiog gniaužia kvapą.
Atrinkti įspūdingiausi 2020 metų peizažai „The International Landscape Photographer of the Year“ konkurse
Atrinkti įspūdingiausi 2020 metų peizažai „The International Landscape Photographer of the Year“ konkurse

Septintus metus rengiami „International Landscape Photographer of the Year“ apdovanojimai paskelbė, kas 2020 metais nuskynė laurus. Žiuri darbas nebuvo lengvas – reikėjo įvertinti 3,8 tūkst. darbų, kuriuos konkursui siuntė fotografai iš viso pasaulio.

Jie rungėsi dėl 10 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo ir dviejų pagrindinių titulų: Metų fotografijos (jis skiriamas už vieną peizažo nuotrauką) ir Metų peizažo fotografo (jį pelno asmuo, atsiuntęs keturių nuotraukų rinkinį). Pastarasis titulas laikomas svarbesniu, nes jam pelnyti reikia pademonstruoti ir papildomus sugebėjimus sudarant nuotraukų rinkinį.

Labiausiai vertintojus sužavėjo Kelvino Yueno iš Honkongo kalnų fotografijos ir vokiečio Kai Hornungo nuotrauka.

Metų peizažo fotografu išrinktas K.Yuenas konkurse dalyvavo su keturiomis nuotraukomis iš skirtingų kalnuotų vietovių – Škotijos, Jutos valstijos JAV ir kitų. 24-erių vaikinas prisipažino, kad šiam konkursui rengėsi 4 metus, atidžiai studijavo ankstesnių nugalėtojų darbus.

Šešerius metus fotografuojantis K.Yuenas po studijų baigimo 2018 m. keliauja po pasaulį ir yra profesionalus peizažo fotografas.

„Man labiausiai peizažo fotografijoje patinka tai, jog ji duoda man šansą pažinti pačiam save. Dirbdamas lauke susiduri su įvairiomis situacijomis – pavyzdžiui, fotografuoji be miego, fotografuoji audroje, tyrinėji vietas be kelių ar net įklimpsti su automobiliu! Šie iššūkiai padėjo man išvystyti problemų sprendimų įgūdžius ir suteikė man galimybę pasiekti tokią vietą gyvenime, kur niekada nesitikėjau būti“, – pasakojo K.Yenas.

Metų fotografo laurus K.Hornungui pelnė jo nufotografuotas Islandijos peizažas – „Gyvenimo versmė“. K.Hornungui fotografija yra gyvenimo aistra ir papildomas darbas, tačiau pagrindinė jo veikla – žmogiškųjų išteklių konsultanto darbas finansų sektoriuje. Tad jis pats sako, kad laiko save pusiau profesionaliu fotografu.

„The International Landscape Photographer of the Year“/Kai Hornung nuotr./„Gyvenimo versmė“ – Kai Hornung – 1 vieta
„The International Landscape Photographer of the Year“/Kai Hornung nuotr./„Gyvenimo versmė“ – Kai Hornung – 1 vieta

Be šių dviejų nugalėtojų, žiūri atrinko ir dar 101 juos sužavėjusią nuotrauką. Visi šie darbai sugulė į e-knygą konkurso svetainėje.

Taip pat išrinkti nugalėtojai specialiose kategorijose, kurios kasmet vis keičiasi: pavyzdžiui, „Dark & Moody“, „The Snow & Ice“, „The Night Sky Award“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius