-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentino dienai artėjant: 4 romantiškos kryptys Lietuvos pašonėje

Artėjant šv. Valentino dienai dažnas ieško idėjų, kaip netikėtai nustebinti savo antrąją pusę. Romantiška vakarienė, ilgas pasivaikščiojimas ar kinas? O gal geriau leistis į odisėją piratų laivu ar nukeliauti į praeitį su Fotoplastikonu? Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad Lietuvos pašonėje esama daug netikėtų vietų, kuriose galima patirti neblėstančių akimirkų kartu.
Gdanskas, Lenkija
Gdansko senamiestis / 123RF.com nuotr.

Apie vietas, kurias Valentino dienos proga verta aplankyti su antrąja puse, pasakoja patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

Gdanskas: kelionė piratų laivu ir vakarienė seniausiame restorane

Lankantis Gdanske daug maršrutų nuveda link vieno iš miesto simbolių – krano. Būnant šiose apylinkėse galima išvysti ne tik miesto istorinius objektus, bet ir patirti įspūdžių kupiną nuotykį – leistis į odisėją piratų laivu. Čia prisišvartavę net keletas tokių laivų: „Juodasis perlas“ ir „Liono Galeonas“. Laive veikia restoranas ir baras. „Kelionės metu išplauksite į jūrą ir aplankysite Helo pusiasalį“, – pasakojo E.Pavlovas.

Nors maitinimo verslas laikomas vienu rizikingiausių, Gdanske veikia vieta, skaičiuojanti 100 metų. Pragyvenęs Laisvojo Danzingo miesto laikus, II pasaulinį karą ir komunizmą, Kubicki restoranas svečius priima ir šiandien. Tai jauki vieta, puikiai tinkanti romantiškam pasimatymui. „Vietą šiame restorane, ypač savaitgaliais, reikia rezervuoti iš anksto“, – patarė patyręs keliautojas.

Varšuva: kelionė laiku su Fotoplastikonu ir veganų rajonas

Fotoplastikonas – stretoskopinis aparatas, veikiantis kaip kino salė. Aplink aparatą pastatytos kėdės, ant jų sėdėdami ir pro priešais esančius žiūronus žiūrėdami, žmonės mato įvairiausias nuotraukas. Jų kolekcija surinkta iš žurnalistų ir fotografų, keliaujančių po visą pasaulį. Šis aparatas – tikra kelionė laiku. Atmosferą sukuria ne tik senos nuotraukos, bet ir praėjusio šimtmečio muzika ar patalpoje dvelkiantis medienos kvapas. Kažkada moderniausiu pramogų verslo išradimu laikytas prietaisas perkelia į senovę – tolyn nuo moderniosios visuomenės. „Verta paminėti, kad šis prietaisas vis dar stovi savo originalioje vietoje, kur visada ir buvo eksploatuojamas. Kiti panašūs prietaisai dažniausiai jau stūkso muziejuose“, – teigė E.Pavlovas.

Nors lenkų virtuvė garsėja riebiu maistu ir mėsa, Varšuvoje gausu veganiškų restoranų. Prieš 10 metų tokių vietų dar buvo sunku rasti, tačiau sparčiai populiarėjant šiam gyvenimo būdui, čia atsirado plačiausia veganiško maisto pasiūla. Dar įdomiau, kad didelė dalis jų susikoncentravusi viename rajone. „Kai kuriose vietose, pavyzdžiui, veganų rajone, tapo sunku surasti tradicinio pyrago, pagaminto su pienu, kiaušiniais ar glitimo turinčiais miltais“, – teigė patyręs keliautojas.

Veganų rajone galima surasti daugelį maisto virtuvių, tik perdarytų į veganišką variantą: veganiški sušiai, veganiška indų virtuvė, veganiška pica ir pan. Susitelkę vos viename kvadratiniame kilometre, veganiško maisto restoranai tampa tikru veganų rojumi.

Ryga: Latvijos nacionalinis meno muziejus

Muziejus – išties dėmesio verta vieta. Čia galima rasti 19–20 amžiaus latvių meno kūrinių kolekcijas. Šis įspūdingas pastatas buvo pastatytas vokiečių architekto Vilhelmo Neumano 1905 metais. Muziejus beveik dešimtmetį buvo uždarytas, o jam vėl atvėrus duris, tapo Rygos kertiniu kultūriniu akmeniu.

Muziejuje galima išvysti tokių latvių meno kūrėjų, kaip: ekspresionisto Johano Valterso, Art Nouveau kūrėjo bei kraštovaizdžio tapytojo Janio Rozentalio darbus. Rūsyje įkurtos laikinos ekspozicijos. Muziejaus lankytojus džiugina terasa ant stogo, nuo kurios atsiveria Rygos miesto panorama.

Talinas: bučinių kalva ir čiuožykla po atviru dangumi

Talino gynybinės sienos bokštų, geriau žinomų kaip „Viru vartai“, prieigose randame bučinių kalvą. Keliaujančioms poroms šią vietą tikrai verta aplankyti. Tai romantika alsuojanti vieta, paliesta turtingų gamtos peizažų. Čia įrengti suoliukai, ant kurių prisėdus malonu pasigrožėti apylinkėmis. „Lankantis bučinių kalvoje, tiesiog neįmanoma nepajusti čia sklandančio jausmo, kviečiančio pasimėgauti šalia esančiu žmogumi“, – pasakojo E.Pavlovas.

Taline lankantis žiemą, verta užsukti į miesto senamiestyje įsikūrusią čiuožyklą, garantuojančią romantiškas akimirkas. Jaukus apšvietimas, smagiai nuteikianti muzika ir užuovėją suteikianti šalia esanti kavinė. Visa tai sukurs neišdildomą įspūdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius