Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl atidarytas kone gražiausias pasaulio restoranas – Šveicarijos kalnuose

Praėjusią savaitę vėl duris atvėrė legendinis Šveicarijos restoranas, kuris prisiglaudęs prie Äscher (Ašerio) kalno šlaito.
„The Äscher“ restoranas Šveicarijoje
„The Äscher“ restoranas Šveicarijoje / Switzerland Tourism nuotr.

„The Äscher“ nuotrauką tikriausiai esate matę bent kartą gyvenime – medinis kelių aukštų namas, prisišliejęs prie uolos, ant skardžio, o už jo – dramatiškas kalnų vaizdas. Tą savo akimis galima pamatyti Šveicarijoje, virš Wasserauen kaimelio.

„The Äscher“ 1884 m. buvo pastatytas kaip svečių namai. Namas turėjo būti prieglobstis ūkininkams ir piemenims, kurie čia galėtų pailsėti beganydami savo ožkas.

Po ilgų darbo metų praėjusio sezono pabaigoje jis buvo užvėręs duris. Tuometiniai vadovai aiškino, kad restoranas tapo pernelyg populiarus, ir tiesiog nebeįmanoma susitvarkyti su turistų antplūdžiu.

Jie skundėsi, kad infrastruktūra nepritaikyta tokiam lankytojų kiekiu. Fondas, kuriam priklauso restoranas, pažadėjo, kad bus atlikti atnaujinimo ir tobulinimo darbai.

„The Äscher“ tapo neįtikėtinai populiaria vieta per savo egzistavimo laiką – čia traukia tiek vietiniai, tiek užsieniečiai.

Restoraną galima pasiekti lyniniu keltuvu, kuriuo pasikėlus ir dar šiek tiek pažygiavus atsiveria pasakiškas vaizdas.

Kiti keliautojai renkasi ilgesnį žygį – kopia stačiais takais nuo Seealpsee. Pabrėžiama, kad norintieji leistis į tokį žygį visų pirma turėtų susirinkti informaciją iš vietos turizmo biuro, nes dėl oro sąlygų takai ne visada būna atidaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius