Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecija taps brangesnė – pirmoji Italijoje įvedė tokį mokestį keliautojams

Esame įpratę, kad reikia susimokėti už įėjimą į muziejų, atrakcionų parką, galeriją. Bet vien tik už įėjimą į miestą? Būtent taip teks daryti lankantis Venecijoje.
Venecija
Venecija / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Kasmet šį Italijos miestą aplanko apie 25 mln. turistų, ir miesto valdžia jau kurį laiką galvojo, kaip suvaldyti jų srautus. Nuspręsta, kad bus imamas mokestis vien tik už įėjimą į miestą. Paprastai turistams tenka mokėti „pagalvės“ mokestį – jis imamas tada, kai keliautojas nakvoja mieste.

Nemažai keliautojų į Veneciją atvyksta tik vienai dienai. Skaičiuojama, kad tokių vienadienių turistų kasmet atvyksta apie 14 mln. Jie net dažnai turi savo maisto, kad nereikėtų brangiai mokėti restoranuose ar parduotuvėse. Nakvynei jie grįžta į kruizinius laivus ar susiranda pigesnę pastogę už miesto ribų. Tad tokie keliautojai mažai duoda finansinės naudos miestui.

Dabar Venecija nusprendė, kad vien tik už įžengimą į miestą reikės sumokėti 3 eurus. Mokestis bus pradėtas imti gegužės mėnesį. Surinkti pinigai bus skiriami miesto tvarkymui.

Venecijos gyventojų skaičius nuo Antrojo pasaulinio karo laikų nuolat mažėjo – nuo 175 tūkst. iki 50 tūkst. Lankytojų skaičius, priešingai, gerokai išaugo.

Kaip mokestis bus renkamas, dar nėra aišku. Keliautojai į miestą atvyksta įvairiais būdais – lėktuvu, kruiziniu laivu, automobiliu, traukiniu, autobusu. Transporto kompanijos gali naująjį mokestį pridėti prie pardavinėjamų bilietų. Neatmetamas ir variantas, kad bus įrengtos užkardos miesto centre, kur bus galima susimokėti mokestį.

Turistų minios ir kainos Venecijoje baido? Rinkitės alternatyvą jai – Kjodžą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius