Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vichy“ vandens pramogų parkas sulaukė aštrios kritikos: antisanitarinės sąlygos ir pavojai vaikams

„Tai brangiausias ir pats prasčiausias vandens pramogų parkas, kokiame tik esu lankęsis. Už du suaugusius ir du vaikus sumokėjome maždaug 115 eurų. O radome antisanitarines sąlygas ir pavojus. Nerekomenduoju šios vietos“, – taip Vilniuje esantį vandens pramogų parką „Vichy“ įvertino po Latviją, Estiją ir Lietuvą keliaujantis bei savo įspūdžiais iš aplankytų vietų videofilmukuose besidalinantis Vladimiras Vološinas.
 „Vichy“ vandens parkas
„Vichy“ vandens parkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Youtube“ įkeltas vaizdo filmukas sulaukė didžiulio atgarsio ir Lietuvoje. 15min nuorodas atsiuntę lietuviai prašė pasidomėti, ar tai tiesa. O jei tiesa – kreiptis į atitinkamas institucijas.

„Vichy“ vandens pramogų parko atstovai neslėpė turintys įvairių problemų, su kuriomis kovoja kasdien. Vis dėlto tikino, kad pramogauti parke galima.

Filmuke įamžinti higienos normų pažeidimai

„Apie šią vietą buvome daug girdėję. Tačiau užbėgdamas už akių pasakysiu, kad tai pats brangiausias vandens parkas, kuriame lankėmės. 70 eurų – už įėjimą, 10 eurų – už leidimą fotografuoti ir filmuoti, pavalgėme ten vietoje ir išsinuomavome vaikišką įrangą, kuri rekomenduojama jaunesniems nei 10 metų vaikams. Tačiau tai nepadėjo apsisaugoti – mano vaikas patyrė traumą“, – videofilmuke pasakoja keliautojas V.Vološinas, pabrėžęs, kad visa tai, ką galima matyti siužete, – subjektyvi nuomonė.

Tačiau jo žodžiams ir videofilmuko turiniui pritarė po juo komentarus palikę žmonės.

V.Vološino nufilmuotuose kadruose matyti įvairūs higieniniai pažeidimai – surūdiję vamzdžiai, skylės ir t.t. Tiesa, filmavimo kampas toks, jog pasakyti, kur tiksliai padaryti šie kadrai, sudėtinga.

Vis dėlto bendras įspūdis slogus – matyti, kad „Vichy“ parke daug taisytinų dalykų. Pavyzdžiui, visai šalia vieno iš vandens baseinų įrengta elektros rozetė, ant sienų – pelėsis, laiptai – aptrupėję.

„Vichy“: problemų tikrai turime, bet pramogauti parke saugu

Kad 2007 metais Vilniuje atidarytame vandens pramogų parke netrūksta problemų, neslėpė ir jo darbuotojai.

„Apie filmuke prikišamai demonstruojamas problemas sužinojome ne iš jo – su nuolatinės drėgmės ir aukštos temperatūros natūraliai sukeliamomis pasekmėmis dorojamės kasdien. Tai – nuolatinis mūsų, kaip ir bet kurio kito vandens parko personalo, darbas.

Galima būtų palyginti su grožio salonu: net ir aukščiausio lygio įstaigos nuolat susiduria su nešvariais rankšluosčiais, neišvalytomis grindimis ir ant žemės pabirusiais plaukais. Nelygu, ką grožio salone filmuosi“, – sakė „Vichy“ vandens pramogų parko marketingo skyriaus vadovas Robertas Šimkus.

Pasak jo, filmuke labai jaučiama subjektyvi ir priešiška autoriaus nuomonė, vertinant atrakcionų saugumą ar aplinkos kenksmingumo lygi.

„Paprastai tokius dalykus vertina tam tikros, specializuotos institucijos. Galime jus patikinti, kad mūsų atrakcionai atitinka visus keliamus saugumo reikalavimus ir turi tai liudijančius dokumentus“, – užtikrino „Vichy“ parko atstovas.

„Youtube“ įkeltas vaizdo siužetas sulaukė didžiulio atgarsio Lietuvoje. 15min nuorodą į jį atsiuntę skaitytojai prašė pasidomėti, ar tai tiesa. O jei rodomi pažeidimai pasitvirtins, pasistengti, kad tokia nesaugi vieta būtų uždaryta.

Tačiau didžioji dalis jų „Vichy“ parke nėra buvę. Tad nuomonę apie šią vietą susidarė tik iš matyto filmuko.

„Savaime suprantama, kad tokie filmukai ir po jų kylantys aptarimai populiarumo neprideda, bet tik savo darbu galime įrodyti, kad mūsų parkas yra puiki, saugi ir visai šeimai draugiška vieta. Tai liudija ir nelaimių statistika – džiaugiamės, kad per 9 veiklos metus mūsų parką aplankė jau daugiau nei 4 mln. įvairiausio amžiaus pramogautojų, bet pačių skaudžiausių nelaimių pavyko išvengti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ „Vichy“ vandens parkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ „Vichy“ vandens parkas

Žinoma, nelaimingų atsitikimų pasitaikė, bet jų kiekis, palyginus su lankytojų srautu – itin žemas“, – tikino R.Šimkus.

Pasak jo, kaip ir kasmet, nuo rugsėjo 5 d. parkas uždaromas profilaktikai.

„Rugsėjo 20 dieną duris lankytojams atversime atsinaujinę ir pasirengę naujam pramogų ir gero laiko sezonui“, – žadėjo pašnekovas.

Priminsime, kad skaudžių nelaimių „Vichy“ pramogų parke buvo ir šiemet: birželį aštuonmečiui prireikė skubios medikų pagalbos dėl kaukolės lūžio. Vaikas teigė nukentėjęs „Vichy“ vandens parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius