Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07 /2019 08 08

Vilniaus oro uoste lėktuvą pasitiko medikai – mirė skrydžio metu sunegalavęs žmogus

Trečiadienio popietę bendrovės „Wizz Air“ lėktuvą Vilniaus oro uoste pasitiko greitoji medicinos pagalba – vienam keleiviui skrydžio metu pasidarė bloga, jam skubiai prireikė medikų. Nors įgula jam atliko širdies masažą, deja, keleivio gyvybės išgelbėti nepavyko.
Lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Keleivis skrido iš Sakartvelo miesto Kutaisio į Vilnių. Lėktuvas nusileido 13.41 val., ir sunegalavęs asmuo buvo perduotas medikų priežiūrai.

Kaip teigė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas, įgula skrydžio metu informavo Vilniaus oro uostą, kad jų lėktuve yra žmogus, kuriam reikia skubios medicininės pagalbos.

flightradar24.com iliustr./Skrydis iš Kutaisio į Vilnių
flightradar24.com iliustr./Skrydis iš Kutaisio į Vilnių

„Apie tokį poreikį buvo informuota kompanijai antžeminio aptarnavimo paslaugas teikianti bendrovė ir Vilniaus oro uosto specialistai, kurie, lėktuvui tik nusileidus, jau buvo iškvietę greitosios medicinos pagalbos ekipažą ir palydėjo medikus prie lėktuvo.

Deja, mūsų turimomis žiniomis, medikams suteikus būtiną pagalbą, minėtas keleivis neišgyveno“, – teigiama komentare žiniasklaidai.

15min turima informacija, skrydžio metu vyrui atsirado širdies problemų. Jam įgula lėktuve atliko širdies masažą.

Šiuo lėktuvu skridęs vyras 15min teigė, kad minėtą keleivį įgula gaivinti pradėjo jau skrendant virš Vilniaus – skrydis iki tol vyko sklandžiai.

„Pilotas pranešė apie pasirengimą nusileidimui, stiuardai tikrino, kad visi prisisegę būtų – gal dėl to ir pastebėjo (kad žmogui bloga – red.). Gaivino salono viduryje, ties avarinėmis durimis. Paprašė keleivių nežiūrėti“, – pasakojo jis.

Nusileidus lėktuvui, visų pirma buvo išlaipinti kiti keleiviai, susodinti į autobusus. „Tuomet atvyko greitoji, po kurio laiko sanitarai vyrą išnešė pro priekines duris, prijungę kažkokį prietaisą, – teigė pašnekovas. – Tada keleivius išvežė į aerouostą.“

Bendrovės „Wizz Air“ komentare 15min teigiama, kad į aplinką nereaguojantis keleivis buvo pastebėtas vykstant pasirengimui leistis. „Vadovaujantis tokiais atvejais numatytu protokolu, įgula nedelsdama ėmėsi skubiosios medicinos priemonių orlaivyje ir įspėjo greitąją medicinos pagalbą Vilniaus oro uoste, – rašoma komentare.

– Deja, nepaisant skubios ir profesionalios medicinos pagalbos, kurią suteikė orlaivio įgula ir greitosios medicinos komanda, keleivio gyvybės išgelbėti nepavyko.“

Skrydis iš Kutaisio į Vilnių, flightradar24.com duomenimis, truko 3 val. 24 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius